Dan Byron, singurul artist român care a participat la 9 din cele 10 ediții Stufstock

de:
17 iul. 2012
6 Afișari
Dan Byron, singurul artist român care a participat la 9 din cele 10 ediții Stufstock

Premieră pentru Stufstock! Dan Byron, vocalistul trupei cu același nume (byron) este singurul artist român care a urcat pe scena festivalului la 9 din cele 10 ediții, în diferite formule muzicale. Cu fiecare ediție, experiența muzicală a lui Dan Byron a evoluat și s-a îmbogățit. 

Dan Byron a fost prezent pe scena Stufstock încă de la ediția din 2003, când a urcat pe scenă alături de Urma și Kumm, trupe în a căror componență s-a regăsit pentru o bună bucată de vreme. De altfel, participarea la Stufstock le-a adus celor două trupe recunoașterea națională. În 2006, Dan Byron urcă pe scenă alături de Urma, continuând tradiția ce i-a consacrat la festivalul Stufstock. Publicul din Vama Veche a fost cucerit instant de prestația băieților și de stilul unic prin care aceștia s-au remarcat.

Începând cu 2007, componențele trupelor se schimbă, iar Dan ajunge la Stufstock 5 cu byron, trupă cu care de altfel, va participa până la ediția din 2011 a festivalului. 2009 este singurul an în care Dan Byron a fost doar spectator.
Ce înseamnă Stufstock și Stufstock 10 pentru cel care nu a ratat nicio ediție a festivalului, ne mărturisește chiar el: “Stufstock înseamnă declarația de libertate a iubitorilor de Vama Veche. Deși lucrurile s-au schimbat mult în zonă și betoanele au răsărit până la urmă din nisip, cu stelele lor cu tot, mai sunt încă oameni care își amintesc ce înseamnă Vama Veche, oameni care vin și stau cu cortul, cântă la chitară seara în jurul focului. Stufstock este un fel de reminder al acestui tip de manifestări, iar eu nu pot decât să mă bucur că am făcut parte din această mișcare culturală încă de la bun început”, spune Dan Byron.

Trupa byron va urca pe scena Stufstock pe data de 27 iulie.
Tot pe 27 iulie, la ceas târziu în noapte, Gojira(Țăndărei215) va încinge spiritele în Vama Veche, în stilul care l-a consacrat deja, cu mixuri de bass , tehno, breakbeat și dubstep.

Pe numele său real George Andreescu, Gojira activează încă din 2005 pe scena muzicală electro-techno-pop autohtonă. A studiat pianul și a făcut canto la școala de muzică din Slobozia, făcând naveta permanent între Slobozia și Țăndărei – localitatea natală.

Dj-ul se poate lăuda cu numeroase apariții la festivaluri și colaborări cu artiști din diferite zone musicale.
Istoric Stufstock
Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre a reușit să devină, în cele 9 ediții organizate în Vama Veche, o adevarată experiență muzicală și culturală pentru publicul din România și din țările învecinate.
În cifre, Stufstock se traduce prin: 200.000 de vizitatori, 14 scene, 86 de trupe românești, 48 de artiști străini, 108 lungmetraje și scurtmetraje și peste 700 de voluntari care au participat la organizarea și desfășurarea evenimentului.

Cookies