Dan Bucureștean, șoferul care mai avea un pic și parca la raft la Lidl. „Dacă n-a intrat direct în magazin, tot degeaba”

13 sept. 2023
5129 Afișari
Dan Bucureștean, șoferul care mai avea un pic și parca la raft la Lidl.
Dan Bucureștean, șoferul care mai avea un pic și parca la raft la Lidl. "Dacă n-a intrat direct în magazin, tot degeaba". Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer din București aproape că a intrat cu mașina într-un supermarket LIDL. Bărbatul a parcat chiar la intrarea în magazin, clienții fiind nevoiți să ocolească.

„Dacă nu a parcat în magazin, nu se pune”

Un bucureștean a mers la un supermarket LIDL pentru a face cumpărături și, ca să nu mai stea să caute loc de parcare și ca să ajungă mai repede în magazin, a parcat chiar la intrare.

Parcarea neregulamentară a șoferului a încurcat circulația clienților care doreau să intre în supermarket.

Un trecător a observat și el parcarea și a fotografiat-o. Ulterior, a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, unde l-a felicitat, în mod ironic, pe șofer:

Bravo, Dane!” (A. C. S.)

Mașină parcată în fața la LIDL
Mașină parcată în fața la LIDL. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Postarea a fost văzută de zeci de internauți. Mulți dintre ei au ironizat atât parcarea șoferului, cât și numărul de înmatriculare al mașinii. Unele persoane au dedus că numărul ar fi o prescurtare a numelui său.

Câteva dintre comentarii

  • „Săptămâna Cazanelor la LIDL?” (A. M.)
  • „Dacă nu a parcat în magazin, nu se pune!” (P. S.)
  • „Dan căpitan de plai.” (A. D.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

Prin București sunt des întâlnite parcările neregulamentare, fie pe trotuar, în stații STB, fie în fața supermarketelor și cine știe unde mai urmează.

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies