Dan, Berbeceanu și șeful DSP, la unison în ziua maximă de infectare: Nu este nevoie de carantinarea Bucureștiului

11 dec. 2020
175 Afișari
Dan, Berbeceanu și șeful DSP, la unison în ziua maximă de infectare: Nu este nevoie de carantinarea Bucureștiului

În ziua cu cea mai mare rată de infectare din București, primarul Nicușor Dan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și chiar șeful DSP București spun că nu se ia în calcul carantinarea Capitalei, cu toate că astăzi am ajuns la rata maximă de infectare pe țară, 7,04.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a susținut că nu este nevoie să se ia măsura carantinei în București, și nici alte măsuri. Degeaba există măsuri, dacă nu sunt respectate, a subliniat Berbeceanu.

Berbeceanu promite că Bucureștiul nu va fi carantinat

„Analiza specialiștilor de la DSP și INSP ia în calcul mai mulți indici atunci când se ia această măsură. Apreciem că nu este nevoie de alte măsuri. Degeaba iei foarte multe măsuri pe hârtie dacă nu le respecți. Credem că putem limita răspândirea pandemiei.

Nu avem creștere a numărului de cazuri în fiecare zi, suntem în zona de platou, avem în jur de 1.700 de cazuri noi pe zi de o bună perioadă de timp. O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori, nu suntem în situația să discutăm despre această măsură”, a afirmat Berbeceanu.

Prefectul a spus că vor fi intensificate controalele și a transmis că echipele trimise în control trebuie să fie „mai intransigente”.

„Vremea avertizărilor a cam trecut, trebuie să respectăm legea dacă vrem să avem rezultate”, a transmis Berbeceanu. Referitor la programul magazinelor și al mall-urilor, el a spus că se va limita accesul clienților astfel încât să se evite aglomerația.

Șeful DSP spune același lucru

La rândul său, directorul DSP București a subliniat că nu se impune caratinarea Capitalei și că nu a fost luată în discuție această soluție.

„Cifrele sunt îngrijorătoare de la început, acum vorbim de un platou, o medie de 1.700 persoane depistate pozitiv zilnic. Am avut 1 Decembrie, majoritatea am trecut prin zile libere, așa că luăm în calcul și acest aspect.

Mizăm pe responsabilitate. Indiferent câte măsuri am lua, dacă nu se respectă cel puțin cele pe care le avem nu vom reuși împreună să scădem numărul de îmbolnăviri pe zi”, a spus șeful DSP București.

Nicușor Dan nu ia în calcul carantinarea Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că nu ia, momentan, în calcul măsura carantinării Bucureștiului, nici la nivel zonal, nici la nivel general.

“Carantinarea nu este, în momentul de față, o ipoteză pe care o luăm în calcul”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta nu a motivat de ce nu se impune carantina în București, spunând că va răspunde doar la întrebările despre termie, tema conferinței de presă de la Guvern.

Municipiul București a trecut pentru prima dată de rata de infectare de 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind cea mai mare incidență a cazurilor de Covid, conform datelor comunicate de GCS vineri.

Municipiul București a trecut pentru prima dată de rata de infectare de 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind cea mai mare incidență a cazurilor de Covid-19 din țară, conform datelor comunicate de GCS vineri.

București are 1867 de noi îmbolnăviri.

Cookies