Dan Barna, vizat de o anchetă a DNA: Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală

11 mai 2021
83 Afișari
Dan Barna, vizat de o anchetă a DNA: Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală

Răsturnare de situație în USR, acolo unde liderul partidului, Dan Barna, este în prezent vizat de o anchetă DNA în urma unor proiecte drulate cu fonduri europene în trecut. În prezent, firmele acestuia sunt luate la puricat de Direcția Națională Anticorupție.

Firmele președintelui USR Dan Barna, care au derulat proiecte cu bani europeni, sunt cercetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție(DNA).

Dosarul, trimis de DLAF la DNA

Dosarul a fost trimis de la Departamentul de Luptă Antifraudă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale. În acest caz, patru persoane sunt cercetate penal, scrie antena3.ro

„În urma solicitării dumneavoastră, formulată în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF cu numărul 977/11.05.2021, vă aducem la cunoștință următoarele:

DLAF: Sunt indicii despre posibila săvârșire a unor fapte penale

1. Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF – a finalizat acțiunile de control privind modul în care au fost implementate proiectele finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 –  „Dezvoltarea economiei sociale”: „Punți comunitare” (POSDRU/168/6.1/S/146256, cod SMIS 56760), „SES-am Deschide-te!” (POSDRU168/6.1/S/144808, cod SMIS 56699), „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560, cod SMIS 21583), beneficiar unitatea administrativ-teritorială Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba.

2. În urma verificărilor efectuate în cazul proiectelor „Punți Comunitare” (cod SMIS 56760) și „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.

Sunt vizate 4 persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor).
Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea cercetărilor de către organele judiciare”, se arată în răspunsul DLAF trimis către Antena 3.

Reacția lui Barna: Mă voi retrage, dacă va fi începută o urmărire penală

Până în acest Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a spus, marţi, că nu a primit nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea sa în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA.

„Nu am comis nicio faptă penală, nu am fost chemat la DNA. Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală. Sunt dispus la orice este necesar, principiile „fără penali în funcţii publice” e un crez cu care am venit în politică.

Am solicitat şi la DLAF o notă de constatare”, a declarat, marţi, Dan Barna, după apariţia acestor informaţii în spaţiul public.

Cookies