Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand după strângerea de semnături pentru demitere: Gabriela Firea nici nu stă în București

25 aug. 2021
200 Afișari
Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand după strângerea de semnături pentru demitere: Gabriela Firea nici nu stă în București
Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand după strângerea de semnături pentru demitere: Gabriela Firea nici nu stă în București

Vicepremierul Dan Barna îi ia apărarea primarului Sectorului 1, într-o postare pe Facebook, după campania pentru strângerea de semnături în vederea demiterii edilului a fost preluată de PSD la cel mai înalt nivel, în frunte cu Marcel Ciolacu și Gabriela Firea.

Dan Barna îi arată lui Clotilde Armand că are susținerea USR-PLUS și îi ia apărarea după ce PSD a început serios strângerea de semnături pentru demitere. Mai mult, liderul USR-ist spune despre fostul primar, Gabriela Firea, că nici nu stă în București, dar este prima la semnături pentru simplul fapt că pesediștii vor din nou la butoane.

Anunțul lui Barna vine în apărarea lui Clotilde Armand

Liderul USR-PLUS a reacționat în contextul discuțiilor privind un potențial referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Tot văd în ultima perioadă postări despre referendumul din Sectorul 1. Gabriela Firea nici nu stă în București, dar este prima pe lista de semnături. Victor Ponta s-a grăbit și el să susțină”, își începe Barna postarea.

Mai mult, Barna spune că PSD nu strânge semnături pentru sector ci doar vor înapoi la butoane și bani.

„Din păcate, PSD nu strânge semnături pentru a avea un sector mai curat sau pentru a opri risipa din banii cetățenilor. PSD strânge semnături pentru că vrea înapoi la butoane și la bani”, mai scrie co-președintele USR-PLUS.

Motivul adevărat al încercării de demitere pare să fie robinetul de bani și pierderea contractelor.

„De când a ajuns la primărie, Clotilde Armand a închis robinetul de bani și diamante pentru firmele de casă și televiziunile pesediștilor, nu mai merge cu șpaga pentru a obține autorizații de construcție în zone protejate, nu se mai defrișează pădurea Băneasa și parcul Herăstrău pentru firmele cu interese imobiliare, au fost demiși șefii Administrației Domeniului Public Sector 1 și Direcției de Investiții din Primărie care în loc să apere interesele publice făceau afaceri profitabile”, a mai scris vicepremierul Dan Barna.

Barna cere încredere în Clotilde Armand

„Clotilde Armand duce o luptă grea cu pesediștii care vor înapoi la butoane, dar are tot sprijinul USR PLUS. E o luptă de durată și de aceea fac un apel la răbdare în rândul cetățenilor care locuiesc în Sectorul 1. Aveți încredere în Clotilde! Face curățenie! Această curățenie îi sperie tare pe unii”, a mai transmis Barna.

Cum poate fi demis primarul prin referendum

Cum arătam și în demersul intentat lui Nicușor Dan, conform codului administrativ, organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, adică prin strângere de semnături, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Mai mult, referendumul este valabil doar în cazul în care are o participare de cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot din Sectorului 1. Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente, mai spune legea.

Cookies