Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS în funcția de Premier

14 apr. 2021
281 Afișari
Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS în funcția de Premier

Cîțu nu mai are susținerea USR-PUS. Vicepremierul Dan Barna a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Florin Cîțu nu mai are susținerea grupării USR-PLUS în funcția de premier.

Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS. În urma unei ședințe de criză desfășurată la USRPLUS, Dan Barna a anunțat că premierul Florin Cîțu nu mai este acceptat în funcția de prim-ministru.

Liderii USR-PLUS au avut o ședință în care au discutat scenariile după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Decizia premierului i-a luat în surprindere pe partenerii de Alianță.

Dacian Cioloș a reproșat într-un mesaj pe Facebook că este „inacceptabilă” demiterea lui Voiculescu „fără consultarea conducerii Alianței USR-PLUS”.

Dan Barna a cerut o întâlnire de urgență a liderilor Coaliției pentru a decide retragerea sprijinului politic al acestuia după „decizia unilaterală și imatură politic” de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

El a calificat în aceeași termeni și decizia de a fi desemnat interimar la Sănătate, precizând că a „discutat cu președintele României și vom găsi o soluție”.

„România este într-un război cu pandemia COVID. În astfel de momente se testează maturitatea liderilor care o conduc. Demiterea, în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică mari semne de intrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîțude a conduce o coaliţie funcțională într-o perioadă complexă. Ne-am asumat să luăm deciziile împreună prin consultare şi dialog, asta s-a întâmplat până azi. În această dimineaţă am fost chemat de premier la o discuţie în care mi-a comunicat o decizie deja luată și transmisă președintelui. Nu a existat o consultare prealabilă, nici ieri, cu atât mai mult cu cât agreasem că ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-și mărească impresia politică. E o decizie prin care premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”, a spus Dan Barna, precizând că unilateral Cîțu l-a propus interimar la Sănătate, fără a-l consulta.

El a adăugat că o Coaliție nu poate exista dacă nu există respect.

„Cerem o întâlnire de urgență astăzi sau cel târziu mâine Coalției oentru a avea un dialog responsabil pentru a discuta retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu și cum va continua USR-PLUS să păstreze responsabilitatea alături de PNL și USR pentru ce înseamnă România după criză”, a spus Barna.

Cookies