DAN ADAMESCU, CONDAMNAT la 4 ANI ŞI 4 LUNI DE ÎNCHISOARE cu executare

de:
02 feb. 2015
0 Afișari
DAN ADAMESCU, CONDAMNAT la 4 ANI ŞI 4 LUNI DE ÎNCHISOARE cu executare

Dan Adamescu a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru că ar fi dat mită 20.000 euro unor judecători pentru a pronunţa sentinţe favorabile pentru a amâna pronunţările şi pentru a numi anumiţi administratori juridici în 2 dosare de insolvenţă ale unor societăţi pe care omul de afaceri le deţine. Potrivit Mediafax, judecătorul Mircea Moldovan a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, în acelaşi dosar.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă, că omul de afaceri Dan Adamescu este vinovat pentru faptele de corupţie de care l-au acuzat procurorii şi l-au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare şi trei ani interdicţia unor drepturi, printre care şi dreptul de a fi director şi administrator al unei societăţi sau de a coordona societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit cea mai grea pedeapsă din dosar – 22 de ani de închisoare cu executare -, pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Judecătorii Curţii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat. În urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care au adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Dan Adamescu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru se află în prezent în arest la domiciliu.

Judecătorul condamnat la 22 de ani de închisoare a fugit de acasă

Judecătorul Mircea Moldovan a fost surprins de camerele de luat vederi în momentul în care fugea de acasă. Totul s-a întâmplat în primăvara anului trecut, când judecătorul era căutat de polițiști. În cele din urmă, Mircea Moldovan s-a predat la sediul DNA, îmbrăcat în trening, după ce sărise gardul din spatele reşedinţei sale din Voluntari. El le-a spus jurnaliștilor că a fost la o plimbare. 

Înainte ca procurorii anticorupţie să ajungă la locuinţa sa, judecătorul Mircea Moldovan a sărit gardul, a luat-o la fugă, a traversat calea ferată spre ieşirea din localitatea Voluntari. A fost surprins de camerele de supraveghere al unei firme la ora 13 şi 36 de minute.

Poliţiştii care îl aşteptau în faţa casei au reuşit să vorbească doar cu o femeie, care iniţial nu le-a permis să intre şi nu le-a dat detalii despre magistrat.

Aceasta este doar una din locuinţele magistratului de la tribunalul din Capitală. Apare doar în declaraţia de avere din 2009. În aceeaşi declaraţie de avere, magistratul spune că deţine şi alte proprietăţi. Adică patru terenuri, încă o locuinţă, dar şi trei autoturisme. Potrivit unei vecine, judecătorul avea şi căprioare în curtea sa.

Vezi aici: Imagini incredibile! Cum a fugit judecătorul Mircea Moldovan de anchetatori

În 24 iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august, când instanţa supremă a dispus măsura arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august, dată de la care este în arestul la domiciliu.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Cookies