„Dâmbovița trebuie să aparțină orașului”. Nicușor Dan dorește să refacă celebrul Pod al Calicilor

17 sept. 2022
15372 Afișari
„Dâmbovița trebuie să aparțină orașului”. Nicușor Dan dorește să refacă celebrul Pod al Calicilor
„Dâmbovița trebuie să aparțină orașului”. Nicușor Dan dorește să refacă celebrul Pod al Calicilor | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că dorește să refacă celebrului Pod al Calicilor pe Dâmbovița. Acesta va lega Centrul Vechi de Palatul de Justiție.

„Dâmbovița trebuie să aparțină orașului”

Nicușor Dan consideră că râul Dâmbovița reprezintă o oportunitate pentru a face orașul mai atractiv, atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști.

Pentru exploatarea acestei oportunități, Nicușor Dan a semnat certificatul de urbanism pentru o parte din proiectul Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Acesta a fost inițiat în urmă cu 15 ani. Astfel vor putea fi realizate zone pietonale pe cele două maluri ale râului.

Din acest proiect face parte și refacerea Podului Calicilor ce urmează să lege Centrul Vechi de zona Palatului de Justiție.

Primarul a declarat următoarele:

Am toate motivele să sper că în următoarele trei luni vom putea lansa achiziția pentru execuția acestor lucrări.

Instituțiile cu atribuții în domeniu s-au constituit într-un grup de lucru

Proiectul ce vizează amenajarea întregului curs al Dâmboviței edilul Capitalei a selectat și centralizat o serie de propuneri. Acestea au fost selectate cu ajutorul tuturor instituțiilor ce au atribuții în domeniu.

Sunt avute în vedere proiecte de înverzire a malurilor Dâmboviței, prin crearea unui traseu de promenadă urbană și pentru biciclete între Lacul Morii și Parcul Natural Văcărești, dar și înființarea unor zone dedicate activităților culturale, sportive și comerciale, a declarat Nicușor Dan.

Acest proiect ambițios nu va putea fi realizat decât cu implicarea instituțiilor ce au atribuții în acest domeniu. Acestea au fost constituite într-un grup de lucru se ce întâlnește periodic de luni bune.

Astfel au putut și făcuți pași concreți pentru ca Dâmbovița să fie transformată într-un loc armonios pentru bucureșteni.

Cookies