Dâmbovița Delivery 2022, în weekendul 16-18 septembrie. Râul devine elementul de legătură între cartiere, bucureșteni și idei

14 sept. 2022
3909 Afișari
Dâmbovița Delivery 2022, în weekendul 16-18 septembrie. Râul devine elementul de legătură între cartiere, bucureșteni și idei
Dâmbovița Delivery 2022, în weekendul 16-18 septembrie. Râul devine elementul de legătură între cartiere, bucureșteni și idei. Sursa foto: Dâmbovița Delivery 2022

Bucureștenii se pot bucura de multe activități organizate în cadrul evenimentului Dâmbovița Delivery 2022, în weekendul 16-18 septembrie. La această ediție, organizatorii și-au propus să vorbească despre râu ca element de legătură – între cartiere, bucureșteni și între idei.

Dâmbovița Delivery 2022 | weekendul 16-18 septembrie

Râul care traversează un oraș reprezintă un privilegiu pentru toți locuitorii acestuia, iar marile orașe ale lumii au învățat să exploateze această resursă. Astfel, oamenilor li se oferă spații pentru recreee și pentru petrecerea timpului liber, pentru activitățile educative și sportive, dar și pentru odihnă și socializare.

„Potențialul Dâmboviței este departe de a fi cu adevărat valorificat de bucureșteni. În prezent, râul este cel mai mare spațiu nefolosit al Bucureștiului, iar împreună cu bulevardele adiacente reprezintă o barieră și un separator între sectoare, între cartiere și față de facilitățile de care au nevoie cartierele și locuitorii”, transmit organizatorii evenimentului.

Ediția de anul acesta a evenimentului Dâmbovița Delivery își propune să vorbească despre râu ca element de legătură – între cartiere, între oameni, între idei. Totodată, își propune să vorbească despre Dâmbovița ca arteră verde a Capitalei, un spațiu public vibrant în care bucureștenii (și nu numai) se pot bucura de apă, de faună, floră și de comunitate.

Sporturi nautice și stradă animată

În weekendul 16-18 septembrie, pe segmentul răului cuprins între Timpuri Noi – Mihai Bravu, evenimentul recucerește apa cu sporturi nautice și animă strada cu peste 30 de spectacole, ateliere și activități culturale și sportive, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Vizitatorii vor avea ocazia să se plimbe cu bărci și/sau caiace pe râul Dâmbovița, sa admire artă stradală in the making, să participe la sesiuni de yoga pe insule plutitoare și să se bucure de râu și poveștile sale fără zgomotul infernal al mașinilor.

Totodată, curioșii vor avea ocazia să descopere păsările care își fac veacul pe Dâmbovița și să afle informații despre importanța lor pentru ecosistemul riveran. Bucureștenii vor avea ocazia sa participe la activități și spectacole despre ecologie și sustenabilitate, la discuții despre poezie și literatura românească contemporană și să asculte poveștile Bucureștiului de pe vremuri, relatate chiar de seniorii orașului.

Mișcare, adrenalină și trasee

Iubitorii de mișcare și adrenalină pot participa la curse cu trotinete, să se dea pe skateboard sau să joace baschet pe terenurile amenajate pe stradă.

De asemenea, vor exista workshop-uri și ateliere de sketching, olărit și apropiere comunitară, spectacole de foc și proiecte de artă colaborativă Nod Design Lab, la care vor putea participa atât cei mici, cât și cei mari.

Organizatorii vor monta pontoane, vor organiza trasee cu bărcile între zona Unirii până aproape de podul de la Mihai Bravu și vor amenaja Podul Abatorului în ton cu acest manifest pentru Dâmbovița – spațiu public redat oamenilor și naturii.

Mai multe informații despre eveniment, AICI.

Bucureștenii sunt invitați la Dâmbovița Delivery 2022, în weekendul 16-18 septembrie, în zona Timpuri Noi - Mihai Bravu
Bucureștenii sunt invitați la Dâmbovița Delivery 2022, în weekendul 16-18 septembrie, în zona Timpuri Noi – Mihai Bravu

Ediția Dâmbovița Delivery 2022 este organizată de către Nod Makerspace, Fundația Cărturești și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul ExpoArte. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, face parte din Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile.

Partener principal: Ordinul Arhitecților din România, prin timbrul de arhitectură, o taxă parafiscală în valoare de 0,05% din investițiile din construcții, alocată organizațiilor profesionale pentru promovarea arhitecturii ca act de cultură de interes public.

Eveniment susținut de Primăria Capitalei, ARCUB și CulturEd, ca eveniment conex proiectului ”Străzi Deschise – București, promenadă urbană” 2022.

Cookies