Dai un pet și primești la schimb intrare gratuită la „Diodrama acvatică. Viața în plastic”. Expoziția este găzduită la Muzeul Antipa pe 22 martie

21 mart. 2023
361 Afișari
Dai un pet și primești la schimb intrare gratuită la „Diodrama acvatică. Viața în plastic”. Expoziția este găzduită la Muzeul Antipa pe 22 martie
Dai un pet și primești la schimb intrare gratuită la „Diodrama acvatică. Viața în plastic”. Expoziția este găzduită la Muzeul Antipa pe 22 martie. Sursa foto: Unsplash

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” desfășoară în zilele 22 și 23 martie proiectul „Aqua Viva”, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Vizitatorii care aduc orice ambalaj sau recipient de tip PET vor avea asigurată intrarea gratuită.

„Diodrama acvatică. Viața în plastic” va putea fi văzută la Muzeul Antipa

Proiectul este organizat de Primăria Municipiului București (PMB) prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administrația Națională „Apele Române” și S.C. Apa Nova S.A.

Prin organizarea acestuia se dorește conștientizarea importanței protejării apei, fiind unul dintre elemente fundamentale ale vieții. Aceasta este esențială în dezvoltarea durabilă a habitatelor naturale și urbane în contextul biodiversității.

Miercuri, 22 martie 2023, începând cu ora 10:00 până la ora 17:00, la Muzeul Antipa va fi pusă la dispoziție publicului „Diodrama acvatică. Viața în plastic”. Aceasta dezvăluie un peisaj acvatic care nu ar trebui să existe în natură.

La deschiderea evenimentului vor fi prezenți și vor susține discursuri:

  • dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
  • Oana Ristea, șefa Laboratorului de Calitate din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, șefa Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”- Apele Romane Buzău-Ialomița și coordonatoarea din partea României a proiectului ProtectStreams4Sea.

Vizitatorii vor putea avea intrarea gratuită dacă vor aduce cu ei un ambalaj sau recipient de tip PET, sloganul proiectului fiind „Adu un PETște ca să vezi un PEȘTE”.

Grupuri de elevi vor vizita Uzina „Roșu” și laboratoarele de calitate a apelor

Pe data de 23 aprilie 2023, mai multe grupuri de elevi și cadre didactice vor putea vizita incinta Uzinei de Tratare și Producție a Apei Potabile „Roșu” prin grija Societății Apa Nova S.A. și laboratoarelor de calitate a apelor, aparținând de Administrația Națională „Apele Române”.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este depozitarul unui bogat material legat de fauna României și cea mondială. Instituția rămâne fidelă misiunii de popularizare a cunoștințelor de specialitate și de informare a publicului privind problemele actuale legate de protecția mediului și conservarea habitatelor, au transmis reprezentanții muzeului.

Uzina de Tratare și Producție a Apei Potabile „Roșu” furnizează Bucureștiul cu peste 150.000 de metri cubi de apă, fiind una dintre cele mai importante stații prin care se tratează apa. Capacitatea ei maximo ajunge la 520.000 m3 pe zi, în cazul în care este necesar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies