Dacian Cioloş- salariu de 8 ori mai mic la Guvern, faţă de cât primea la Bruxelles

de:
19 nov. 2015
1 Afișari
Dacian Cioloş- salariu de 8 ori mai mic la Guvern, faţă de cât primea la Bruxelles

 Intr-o declaratie de avere din 2013, Dacian Ciolos nota ca are un teren de 10 mii de metri patrati si o casa de locuit in Bucuresti. Conduce o masina, nu de lux, si pastreaza in conturi aproape 180 de mii de euro, informeaza stirileprotv.ro.

Ce averi au ceilalţi miniştri:

 

Noul sef de la Transporturi, fost director general la CFR, detine 6 terenuri, 2 apartamente in Bucuresti si o casa demolabila tot in Capitala, un apartament in Rosiori de Vede si o casa de vacanta la Horezu. In conturi are peste 100 de mii de euro. Marian Dan Costescu mai are la Horezu si o ferma de animale, de unde a vandut 3 vaci, 3 vitei si 2 porci.

Casa in zona Horezu are si noul sef al diplomatiei. Lazar Comanescu are insa si doua apartamente in Bucuresti, plus o casa de locuit tot in Capitala. In conturi, a strans peste 160 de mii de euro si 66 de mii de lei. Pe cand era ambasador, Comanescu castiga impreuna cu sotia 50 de mii de euro pe an.

In 2013, pe cand lucra ca ambasador al Romaniei la UE, Mihnea Motoc declara ca are doua apartamente in Bucuresti si o casa la Sinaia, pe care a primit-o donatie de la soacra. Avea trei terenuri agricole si inca unul intravilan in Bucuresti.

Seful de la Interne, Petre Toba, declara in 2012, pe cand era secretar de stat in MAI, ca avea 918 metri patrati de teren intravilan in llfov, unde, impreuna cu sotia, avea si o casa de locuit.

In perioada in care era angajat la Electrica, Victor Vlad Grigorescu, acum ministrul Energiei, avea 3 terenuri, 2 apartamente in Bucuresti si 2 case primite mostenire in Ilfov si Arges. In plus, avea conturi in euro si dolari, dar si actiuni care ii rotunjeau veniturile.

Noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj avea mai multe terenuri la Otopeni, Agigea si Comarnic, un loc de veci, o casa in Otopeni, un apartament in Bucuresti si 4 masini.

Seful de la Agricultura, Achim Irimescu, avea in 2012, pe cand era secretar de stat la acelasi minister, un teren in Bucuresti si unul la Bragadiru. Impreuna cu sotia, avea si doua apartamente in Bucuresti, o masina, un cont in Belgia de 100 de mii de euro si altul de 40 de mii de lei in tara.

Toti ministrii noului Guvern trebuie sa-si actualizeze declaratiile de avere in cel mult 45 de zile.

Cookies