ARHIVA B365

Dacian Cioloș, întâlniri cu partidele. După PNL, urmează UNPR, ALDE, UDMR și PSD

Premierul desemnat, Dacia Ciolos, a avut prima întâlnire cu PNL. Alina Gorghiu a declarat după întâlnire, că a avut o discuţie preliminară cu premierul desemnat, precizând că acesta știe „foarte clar” că misiunea de a conduce un guvern într-o astfel de perioadă nu este deloc ușoară și că în cadrul întâlnirii pe care el a avut-o cu liderii liberali nu s-a făcut referire la nume de miniștri.

Liderul PNL a adăugat că miniștrii din guvernul pe care Cioloș îl va forma vor fi, după afirmațiile acestuia, specialiști fără carnet de partid.

„Sunt foarte multe motive pentru care PNL sprijină un guvern tehnocrat. Opțiunea noastră a fost alta la început, anume aceea a alegerilor anticipate care, din păcate, nu putea fi realizată decât în condițiile unui acord cu ceilalți lideri ai partidelor parlamentare. N-au dorit un asemenea lucru, ca atare, în acest context, dată fiind agenda publică în acest moment și (…) lipsa de credibilitate a partidelor politice, care e o temă pe care va trebui s-o discutăm apăsat lunile care vor urma pentru a avea loc în mod real în clasa politică o reformă — până atunci cred că cea mai bună variantă pentru statul român este aceasta pentru care a optat președintele României”, a precizat Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a declarat că Dacian Cioloș este interesat în păstrarea macrostabilității economice astfel încât să nu fie pus în dificultate guvernul care va rezulta în urma alegerilor din 2016. În ceea ce privește discuțiile cu lista de miniștri în față, Blaga a spus că acestea ar putea avea loc sâmbătă sau duminică.

Ulterior, întâlnirii cu PNL, Dacian Cioloș a avut discuții și cu reprezentanții UNPR. La 16.30 urmează să vorbească cu reprezentanții ALDE, la 18.30 cu UDMR și la 19.30 cu PSD, anunţă Realitatea Tv.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button