Dacian Cioloş critică cotele obligatorii de refugiaţi, stabilite de UE

de:
23 ian. 2016
0 Afișari
Dacian Cioloş critică cotele obligatorii de refugiaţi, stabilite de UE

„România a acceptat să participe la planul de primire a imigranţilor. Cu toate acestea, există un blocaj din cauza cotelor impuse, care sunt respinse de numeroase state. Suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţile, în funcţie de capacităţi. Eu aşa înţeleg solidaritatea. Trebuie să fim ospitalieri şi deschişi, dar şi realişti, altfel este vorba de lipsă de responsabilitate. România nu are o tradiţie de primire a imigranţilor noneuropeni, aşa cum au anumite ţări din vestul şi sudul Uniunii Europene. Toleranţa şi solidaritatea sunt un lucru, capacitatea de primire, altceva”, a declarat Dacian Cioloş,potrivit Mediafax.

„Problema imigranţilor nu ar trebui să se limiteze la o cifră de împărţit. Imigranţii trebuie să se poată integra în cultura şi sociatatea ţării-gazdă. Prin urmare, un mecanism obligatoriu, legat de o formulă matematică, nu este o soluţie bună”, a spus Cioloş.

„Susţinem ideea Comisiei Europene de consolidare a Agenţiei europene a frontierelor (Frontex) prin crearea unui corp comun al agenţilor de frontieră. Atât timp cât nu suntem în măsură să controlăm fluxurile de imigranţi, este dificil să avansăm cu discuţiile pe tema dispozitivului de repartizare a imigranţilor în statele Uniunii Europene”, a apreciat premierul României.

Citește și Dacian Cioloș: Franța este deschisă posibilității ca România să adere la Spațiul Schengen

 

Cookies