Dacian Cioloş anunţă luni numele noului ministru de Interne. Care sunt variantele vehiculate

de:
05 sept. 2016
0 Afișari
Dacian Cioloş anunţă luni numele noului ministru de Interne. Care sunt variantele vehiculate

Petre Tobă și-a anunțat demisia după ce DNA a cerut începerea urmăririi penale pentru acuzaţia de favorizarea făptuitorului în dosarul DIPI.

Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate „secret de stat„, a precizat Tobă într-un comunicat.

Premierul Dacian Cioloș are în vedere mai multe variante pentru ocuparea portofoliului de ministru de Interne, rămas vacant după demisia lui Petre Tobă. Unul dintre numele vehiculate neoficial este cel al lui Dragoș ­Tudorache, șeful Cancelariei premierului Cioloș, scrie romanialibera.ro.

Un alt nume luat în calcul este cel al lui Constantin Dudu Ionescu, consilier pe probleme de securitate al președintelui Klaus Iohannis. El a mai fost ministru de Interne sub guvernarea CDR, când a preluat portofoliul în urma ultimei mineriade din 1999, fiind ministru din ianuarie până în decembrie.

O variantă de rezervă ar fi numirea lui ­Mihnea Motoc, ministrul Apărării, ca ministru interimar de Interne.

Cookies