ȘTIRI

Dacian Cioloș a preluat mandatul de prim-ministru

Dacian Cioloș a preluat mandatul de prim-ministru de la fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu. „Îi mulţumesc domnului Sorin Cîmpeanu pentru modul în care ne-a sprijinit în acest timp. D-le preşedinte, mi-aţi cerut să vin cu o echipă de oameni ambiţioşi. Doresc să vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi să vă asigur că vom face ce ţine de noi să vin cât mai deschişi şi receptivi pentru a arăta şi celor care au avut încredere în noi că lucrurile pot să meargă din ce în ce mai bine în România.”, a spus Dacian Cioloş.

La eveniment a fost prezent și președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a transmis că nu va încerca niciodată să spună Guvernului ce să facă sau să-i impună cum să facă, precizând că membrii Executivului vor găsi în el un partener.

„Astăzi, mai mult ca în zilele trecute, s-a speculat relaţia dumneavoastră cu mine. Eu vreau să vă spun câteva lucruri foarte clar: nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă, nu voi încerca să impun Guvernului niciodată cum să facă. Aveţi toată libertatea şi toată răspunderea, dar în mine veţi găsi oricând, domnule prim-ministru, onoroate doamne ministru, onoraţi domni miniştri, un partener. Eu vreau ca România să funcţioneze bine, pentru asta e nevoie de un Guvern care funcţionează bine şi pentru asta este nevoie de comunicare”, a spus Iohannis, potrivit Mediafax. 

Şeful statului s-a declarat convins că se vor găsi cele mai bune căi de a colabora „pentru a rezolva multele probleme care abia aşteaptă să vină cineva şi să găsească soluţii la ele”.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus, marţi seară, membrilor Cabinetului Cioloş, la Palatul Victoria, unde aceştia au mers să îşi preia mandatul, că vrea să creadă că ”este o premieră un guvern chiar aşa de independent politic”, declarându-se convins că acesta va reuşi să îşi facă bine treaba.

”Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa de independent politic. Vreau să cred că este o premieră care va ajuta România. Am toată convingerea că dumneavoastră veţi reuşi, contrar aşteptărilor unora sau altora, să vă faceţi treaba foarte bine”, le-a transmis Iohannis membrilor Guvernului Cioloş.

El a spus că s-a văzut astăzi în Parlament că şi politicienii şi-au dorit un astfel de guvern.

”Votul covârşitor pe care l-aţi primit a arătat că până şi politicienii, care cel puţin declarativ sunt un pic reticenţi faţă de un guvern independent, nu doar că au acceptat, dar au şi îmbrăţişat această soluţie pentru România în acestă etapă. Este o provocare, dar o provocare frumoasă pe care aţi primit-o şi aveţi şansa să arătaţi cum se poate guverna România bine în acest an complicat şi cu aşteptări foarte mari, aşteptări din partea societăţii, din partea poporului”, a adăugat Klaus Iohannis.

Prima şedinţă a noului Guvern va avea loc joi, de la ora 10.00, la Palatul Victoria.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button