Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa, în luna iulie. A depășit Volkswagen Golf

30 aug. 2021
43 afișări
Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa, în luna iulie. A depășit Volkswagen Golf
Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa, în luna iulie. A depășit Volkswagen Golf. Sursă foto: Captură/ dacia.ro.

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa, în luna iulie. A depășit Volkswagen Golf, liderul tradițional al vânzărilor. Este prima dată când Sandero ocupă primul loc în topul vânzărilor, de la lansarea sa din 2008.

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa, în luna iulie. A depășit Volkswagen Golf, liderul tradițional pentru vânzările de mașini.

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa, în luna iulie

Dacia Sandero a fost lider la vânzările din Europa, în luna iulie. Modelul produs de Dacia a reușit să detroneze liderul tradițional, Volkswagen Golf.

Recomandăm și: Cum o să arate noua mașină Dacia Duster 2021 FOTO

Premieră pe piața din România. Este prima dată când Sandero ocupă primul loc în topul vânzărilor pentru prima dată de la lansarea acestui model, în anul 2008, potrivit Automotive News Europe.

Dacia Sandero este lider pe piețele din Franța și Spania. Modelul nu s-a oprit aici și a înregistrat câștiguri importante și în Germania (cu 15%), dar și în România (câștiguri mai mari cu 24%).

A depășit Volkswagen Golf

Potrivit datelor JATO Dynamics (furnizori de informații auto care au realizat această cercetare de specialitate), vânzările modelului produs de Dacia au scăzut, dar foarte puțin, în comparație cu alte branduri cunoscute, care au înregistrat scăderi și de 54%.

Recomandăm și: Pericol pentru zeci de mii de șoferi. Mașini Dacia Logan și Sandero, rechemate în service

Aici vorbim despre:

  • Volkswagen Golf,
  • Volkswagen Polo,
  • Dacia Duster,
  • Toyota Corolla,
  • Volkswagen Tiguan,
  • Opel / Vauxhall Corsa,
  • Skoda Octavia,
  • Peugeot 208,
  • Mercedes A-Class,
  • Renault Clio.

Pandemia cauzată de COVID-19 a afectat foarte mult vânzările din domeniul auto, iar efectele încă se resimt, a declarat Felipe Munoz, analist global la JATO Dynamics.

În luna iulie, au fost vândute 20.446 de mașini Dacia Sandero. Vânzările au crescut cu 6 procente față de luna iulie a anului 2020. Cu toate acestea, față de iulie 2019, vânzările au fost mai scăzute cu 2 procente.

Piața automobilelor electrice înregistrează creșteri, inclusiv cele hibrid de tip plug-in. 160 de mii de unități au fost vândute, adică 17% din totalul pieței de mașini electrice. La acestă categorie, lider este modelul Volkwagen ID3. Surpriza clasamentului: Tesla nu este în top 10, potrivit digi24.ro.

Cookies