Dacia, rezultate slabe la testele EuroNCAP. Sandero Stepway și Logan au obținut doar 2 stele: „Nu oferă asistență la schimbarea benzii”

13 apr. 2021
140 Afișari
Dacia, rezultate slabe la testele EuroNCAP. Sandero Stepway și Logan au obținut doar 2 stele: „Nu oferă asistență la schimbarea benzii”

Dacia, rezultate slabe la testele EuroNCAP. Modelele Dacia Sandero Stepway și Logan au fost testate de cunoscuta organizație EuroNCAP, iar rezultatele nu sunt deloc pe placul reprezentanţilor companiei. Cele două maşini Dacia au primit doar două stele pentru sistemele de asistenţă.

Rezultatete obţinute de Sandero şi Logan în cadrul testelor EuroNCAP nu sunt pe placul reprezentanţilor companiei.

Rezultatele testelor de siguranță  au condus la scoruri de 4 stele pentru pasagerii adulți (pe scaunele din față) și pentru copii (scaunele din spate), 3 stele pentru protecția pietonilor și bicicliștilor, precum și 2 stele pentru sistemele de asistență, notează RTV.

Dacia, rezultate slabe la testele EuroNCAP Ce spun reprezentanţii companiei

Dacia este preocupată de clienții săi și de siguranța lor și, an după an, îmbunătățește siguranța modelelor sale. Ca rezultat, fiecare generație de vehicule este mai sigură decât cea anterioară. Dacia este bine cunoscută ca o marcă pragmatică, una care propune mașini moderne, integrând nivelul corect de echipamente. Concret, acest lucru înseamnă că siguranța pasivă este foarte bună pentru adulți și ocupanții copii (4 stele din 5). În termeni de asistență la condus, am dimensionat-o la nivelul corect cerut de clienții noștri. În acest sens, noul Sandero/Stepway/Logan sunt primele modele Dacia care propun AEB ca standard (n.r. frânarea de urgență). Protocoalele de testate EuroNCAP sunt din ce în ce mai severe la fiecare doi ani, cu o importanță în creștere a ADAS (prevenirea unora dintre accidente), cu un impact direct asupra ratingului general. Dacia va continua să își concentreze efortul pe siguranța reală în cazul unui accident, dar va lua în considerare astfel de rezultate pentru a echipa modelele sale cu și mai multe sisteme de asistență de siguranță, imediat ce clienții le vor aștepta”, au precizat reprezentantii Dacia, potrivit profit.ro.

 

Cookies