Dacia dă startul precomenzilor pentru primul său model electric. Cât costă modelul Spring prin programul Rabla Plus

11 mart. 2021
436 Afișari
Dacia dă startul precomenzilor pentru primul său model electric. Cât costă modelul Spring prin programul Rabla Plus

Dacia deschide online, din data de 20 martie, precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric, primele livrări fiind programate în septembrie, potrivit News.ro.

Dacia dă startul precomenzilor pentru primul său model electric

„Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la preţul imbatabil de 18.100 Euro (TVA inclus). Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC”, anunţă constructorul auto Dacia.

Autonomie de 230 de km

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat), potrivit News.ro.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Culori disponibile

Încă de la lansare, modelul este disponibil în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver. La aceasta se va adăuga o a patra opţiune, Goji Red.

Garanţia oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul şi de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la preţul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienţilor de flote va fi de asemenea disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 Euro (TVA inclus).

Cât costă modelul Spring prin programul Rabla Plus

Dacia Spring va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului RABLA Plus.

Cum prin acesta se oferă bonus de 45.000 de lei (9.220 euro) pentru modelele electrice, rezultă că modelele electrice ale Dacia vor putea fi achiziționate sub 10.000 de euro.

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Mașini produse în Asia

Modelul Dacia Spring a fost prezentat în luna septembrie a anului 2020 la Paris. Modelul nu va fi construit la Mioveni, ci în China.

Sindicatele din Franța au criticat decizia Renault de a produce mașina în Asia. Renault accesând un credit garantat de stat de 5 miliarde de euro pentru a trece peste criza economică declanșată de pandemie.

Reprezentanții Dacia au argumentat că producția are loc în China pentru că statul asiatic este cea mai mare piață de mașini electrice din lume. 60% din vânzările mondiale au loc în China. De asemenea, statul asiatic are o rețea bine pusă la punct de furnizori de componente și este lider în producția de baterii. Bateria fiind cea mai scumpă componentă a unei mașini electrice, potrivit Libertatea.ro.

Cookies