Dacă tot au fost liberi, peste 36.000 de români s-au autorecenzat în prima zi de Paște. Bucureștenii au completat cele mai multe chestionare până-n prezent

25 apr. 2022
930 afișări
Dacă tot au fost liberi, peste 36.000 de români s-au autorecenzat în prima zi de Paște. Bucureștenii au completat cele mai multe chestionare până-n prezent
Dacă tot au fost liberi, peste 36.000 de români s-au autorecenzat în prima zi de Paște. Bucureștenii au completat cele mai multe chestionare până-n prezent. Sursa foto: Agerpres

Românii au fost în minivacanță, astfel că, peste 36.000 de persoane au decis să se autorecenzeze în prima zi de Paște. Bucureștiul se află în topul celor mai multe chestionare completate și trimise. Amintim că, românii care se autorecenzează primesc, la cerere, o zi liberă plătită.

Dacă tot au fost liberi, peste 36.000 de români s-au autorecenzat în prima zi de Paște

Recensământul Populației și Locuințelor a început pe 14 martie și pentru prima dată în istorie se desfășoară în online. Procesul este digitalizat și a fost introdusă și etapa de autorecenzare – care se desfășoară până pe 15 mai 2022. După această dată, recenzorii vor ieși pe teren, la acele adrese unde nu a fost făcută autorecenzarea.

Autorecenzarea se face pe site-ul recensamantromania.ro, iar după primele 42 de zile din această etapă, Institutul Național de Statistică a primit 4.513.964 de chestionare.

Bucureștenii au completat cele mai multe chestionare până-n prezent

Topul primelor 3 orașe din România cu cele mai multe chestionare completate și trimise:

  1. București – mai mult de 376.000 de chestionare completate și trimise;
  2. Județul Brașov – mai mult de 183.000 de chestionare completate și trimise;
  3. Cluj – 179.000 de chestionare completate și trimise.

Pe data de 14 martie 2022 a început recensământul online, iar românii care completează chestionarul online până pe 15 mai 2022, primesc, la cerere, o zi liberă plătită. Astfel, angajatorul este obligat să ofere angajatului o zi liberă plătită, dacă salariatul face dovada completării chestionarului online în prima etapă a recensământului.

Etapele recensământului:

  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Recenzorii ies pe teren pentru colectarea datelor, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor).

„La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat”, a declarat Tudorel Andrei, preşedintele INS – Institutul Naţional de Statistică.

Autorecenzarea se poate face de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

Cookies