Dacă și tu simți că îmbătrânești la volan, fix așa e. Studiu: Un șofer din București stă în trafic aproape 6 zile pe an

10 mart. 2021
63 Afișari
Dacă și tu simți că îmbătrânești la volan, fix așa e. Studiu: Un șofer din București stă în trafic aproape 6 zile pe an

Atenție, nu este vorba de cât “mergi” prin București, ci de timpul pierdut în trafic - aproape 6 zile pe an, 134 de ore mai exact. Acest lucru îl aflăm din clasamentul Global Congestion Impact publicat marți de INRIX.

Dacă și tu simți că îmbătrânești la volan, fix așa e. Studiu: Un șofer din București stă în trafic aproape 6 zile pe an

Clasamentului Global Congestion Impact publicat marți de INRIX arată că Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din lume. De asemenea, România a fost inclusă pentru prima oară în acest clasament în 2020, ne-existând date care să arate schimbările față de anii anteriori.

Conform datelor, în București pierzi nu mai puțin de 134 de ore în trafic, în timp ce al doilea oraș în clasament este capitala Columbiei, Bogota, unde stai doar 133 de ore. Pe următoarele locuri găsim New York (100 de ore), Moscova (100 de ore) și Philadelphia (94 de ore).

Dacă vă întrebați cine este INRIX, trebuie să știți că este cea mai precisă aplicaţie de trafic, dirijare şi alertare rutieră.

Pandemia a influențat și ea aceste cifre. Astfel, Roma, un oraș cu o circulație greoaie, dar care a avut în anul trecut multe luni de lockdown, a reușit să coboare în acest clasament pe locul 16 – față de locul 6 anul trecut. Capitala Braziliei Sao Paolo și Londra au și ele profiluri asemnătoare.

2018: Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din lume la orele dimineții

Un studiu relizat de compania TomTom pentru anul 2018, arăta că șoferii din București au parte de cele mai aglomerate dimineți în trafic, la nivel mondial.

Pentru fiecare jumătate de oră petrecută în trafic în orele de vârf ale dimineţilor lucrătoare (luni-vineri), şoferii din Capitală mai pierd încă 27 de minute. Mai exact, pentru un drum prin Bucureşti care ar dura o oră, în altă perioadă din zi, în afara orelor de vârf din dimineţi şi din după-amiezi şi seri, conducătorii auto parcurg aceeaşi distanţă într-o oră şi 54 de minute, aproape dublu. Mai precis, timpul petrecut este cu 89% mai mare, în cele mai aglomerate ore ale dimineţilor, potrivit Automarket.ro.

Astfel, Bucureștiul este cel mai aglomerat din lume la orele dimineții, depășind alte orașe precum Mexico City, Istanbul, Moscova, New Delhi, Bangkok, Beijing, Paris, Londra, New York sau Los Angeles.

Cookies