Dacă-i joi, e război! Autoritățile decid astăzi (sau nu) noile restricții pentru București. Scenariul „Carantina care nu se mai numește Carantină”

25 mart. 2021
9567 Afișari
Dacă-i joi, e război! Autoritățile decid astăzi (sau nu) noile restricții pentru București. Scenariul

Dacă-i joi, e război. Autoritățile decid astăzi noile restricții pentru București în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Printre măsurile propuse spre aprobare se numără limitarea numărului clienților în magazine, decalarea programului de lucru, interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise, dar și închiderea locurilor de joacă din parcuri. Prefectul Capitalei spune că este posibil să nu avem restricții nici azi.

Rata de infectare din București a ajuns miercuri la 6,37 la mia de locuitori, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Asta după ce, marți, rata de infectare înregistrată în Capitală a fost de 6,22 la mie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis într-un comunicat că, joi (25 martie), are loc ședința Comitetul Național pentru Situații de Urgență București (CNSU).

„Imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat o şedinţă de CMBSU. Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov”, a declarat, miercuri, Alin Stoica.

După ce se fac propunerile în cadrul CNSU, decizia urmează să fie aprobată de Guvern, iar ședința Executivului de la Palatul Victoria este programată pentru ora 17:00.

Ce măsuri propune DSP pentru București

Directorul adjunct al Direcției de Sănătate București, Florentina Iacob, a declarat, marți, pentru Digi24, că experții din sănătate au o listă cu măsurile care ar putea fi luate în București.

Printre măsurile propuse de DSP se numără și: „interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori, deci cele profesioniste rămân deschise”.

De asemenea, se mai discută: „la evenimentele private, înmormântări, cununii, botezuri” să se accepte „un număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă”.

Totodată, se pot interzice desfășurările activităților în cluburi, baruri și discoteci.

„Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase și acestea vor fi verificate prin controale”, potrivit directorului adjunct al DSP București.

Potrivit Hotnews.ro, la nivelul întregii țări sunt luate în calcul și restricții pentru weekend, precum închiderea magazinelor după ora 18:00, dar și carantina de noapte de la ora 21:00, față de 22:00, așa cum este în prezent. În același timp, potrivit sursei citate, altă propunere este restricționarea circulației după ora 20:00.

Prefectul Capitalei: „E posibil să nu avem azi restricții noi”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat joi dimineață că este posibil să nu fie anunțate azi noi restricții în București. Acest lucru din cauză că se așteaptă hotărârea de Guvern care stabilește cadrul legal și limitele în care acestea se instituie.

„Nu pot confirma că va fi ședință a comitetului municipal azi, depinde de deciziile din HG, e posibil să nu avem azi restricții noi introduse”, a declarat Prefectul Capitalei.

Alin Stoica a mai declarat că măsurile propuse de DSP pentru București sunt justificate. El a făcut referire la măsurile pentru transportul în comun, la cele pentru accesul și la aglomerația din magazinele mari și la restricțiile de weekend, când sunt șanse mari să se producă aglomerări în special în zonele unde se petrece timpul liber, potrivit Digi24.

Cookies