Dacă ești din Grozăvești, de mâine poți să-ți plătești facturi, taxe și impozite la metrou. PS6 extinde rețeaua de automate de plată în 8 stații de Metrorex

27 nov. 2023
1009 Afișari
Dacă ești din Grozăvești, de mâine poți să-ți plătești facturi, taxe și impozite la metrou. PS6 extinde rețeaua de automate de plată în 8 stații de Metrorex
Dacă ești din Grozăvești, de mâine poți să-ți plătești facturi, taxe și impozite la metrou. PS6 extinde rețeaua de automate de plată în 8 stații de Metrorex \ Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 le-a transmis bucureștenilor că de mâine va extinde rețeaua de automate la care cetățenii pot plăti facturi sau taxe și impozite. Mai precis, noile aparate vor fi montate în 8 stații de metrou, prima de pe listă fiind Grozăvești.

PS6 extinde rețeaua de automate de plată pentru facturi, taxe și impozite

Bucureștenii din Sectorul 6 vor putea să își plătească facturile sau taxele și impozitele mai ușor, deoarece administrația publică a anunțat că vor fi montate noi aparate destinate achitării acestora.

PS6 va amplasa aparatele la stațiile de metrou din aria administrată. Primul va fi montat marți, 28 noiembrie 2023, la ora 8.30 și se va afla la stația Grozăvești.

Pe lângă acesta, vor fi montate alte 7, în următoarele stații:

  • Valea Ialomiței,
  • Crângași,
  • Gorjului,
  • Preciziei,
  • Lujerului,
  • Râul Doamnei,
  • Romancierilor.

Acestea vor apărea în zilele următoare, însă Primăria nu a menționat datele exacte. Iată mesajul transmis de administrația publică:

La toate automatele veți putea plăti facturile, taxele și impozitele atât cu cash, cât și cu cardul.

Aparatele se vor afla în afara peroanelor de metrou. Astfel că accesul către acestea va fi posibil atât pentru persoanele care circulă cu mijlocul de transport în comun subteran, cât și pentru cei care nu trec de zona unde se validează cartelele:

Aparatele vor fi controlate cu Primăria Sectorului 6 și vor fi amplasate în zona de unde se cumpără cartele de călătorii. Adică, în exteriorul peronului, pentru a avea acces la ele și cei care nu circulă cu metroul, transmite administrația publică.

Montarea noilor automate face parte din procesul de digitalizare al Sectorului 6, având ca scop evitarea cozilor ce se formează în general la ghișeele pentru plata taxelor și a impozitelor.

În anul 2023, 87% dintre bucureștenii din Sectorul 6 au ales să facă aceste plăți online sau prin intermediul aparatelor respective.

Cookies