Dacă deții un teren în Sectorul 6 și are ambrozie, ar fi bine să îl cureți. PS6 a anunțat că polițiștii au început controalele, iar amenzile nu sunt deloc mici

18 iul. 2023
294 afișări
Dacă deții un teren în Sectorul 6 și are ambrozie, ar fi bine să îl cureți. PS6 a anunțat că polițiștii au început controalele, iar amenzile nu sunt deloc mici
Dacă deții un teren în Sectorul 6 și are ambrozie, ar fi bine să îl cureți. PS6 a anunțat că polițiștii au început controalele, iar amenzile nu sunt deloc mici. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Persoanele care dețin un teren în Sectorul 6 și nu îl curăță de ambrozie riscă să primească amenzi destul de mari din partea polițiștilor. Planta respectivă poate pune în pericol sănătatea oamenilor.

Ce amenzi riscă persoanele care nu curăță terenurile de ambrozie

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina de Facebook că de săptămâna aceasta încep noi controale pe terenurile din sector. Proprietarii trebuie să fie precauți și să își curețe parcelele de ambrozie.

În cazul în care aceștia nu au grijă de teren, riscă amenzi de până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și 25.000 de lei pentru persoane juridice.

Dacă şi tu deţii un teren în Sectorul 6, atunci ar fi bine să-l îngrădeşti şi să-l cureţi, în special de ambrozie, buruiana care provoacă boli alergice şi ne pune în pericol sănătatea!
În caz contrar, Poliţia Locală Sector 6 te poate amenda cu până la 5.000 de lei, dacă eşti persoană fizică, şi până la 25.000 dacă eşti persoană juridică” a transmis PS6.
La începutul săptămânii acesteia, polițiștii din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat mai multe controale în cartierul Giulești Sârbi, pentru a vedea dacă proprietarii respectă sau nu legea.
Un polițist local din cadrul Serviciului Protecția Mediului a explicat ce este ambrozia pentru persoanele care poate nu au habar:
Ambrozia este o plantă care creşte foarte repede. (…) Combaterea ambroziei trebuie făcută pentru a reduce cantitatea de polen eliberată în aer şi, implicit, riscul de a ne îmbolnăvi”, explică Aurelian Brezean.
Ambrozie
Ambrozie. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Poliția Locală a Sectorului 6 a emis zeci de somații de la începutul anului și până în prezent

Potrivit spuselor celor de la PS6, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii au transmis 95 de somații pentru terenuri posibil afectate de ambrozie.

În plus, pentru terenurile neîngrijite, pline de gunoaie şi de vegetaţie crescută haotic, au fost date alte 250 de somaţii.

Tot din această cauză, poliţiştii locali au dat 127 de amenzi în valoare de peste 520.000 de lei.

În 2022, ambrozia a fost regăsită pe 25 de terenuri dintr-un total de 85 de suprafeţe verificare, iar poliţiştii locali au aplicat proprietarilor sancţiuni în valoare de 65.000 de lei. Amenzile pentru terenurile neîngrijite au fost şi mai mari şi au depăşit 670.000 de lei.
Primăria a mai transmis că în perioada 16 iulie – 31 octombrie 2023, vor fi efectate noi controale, iar proprietarii care nu au curățat ambrozia vor fi amendați.

Te-ar putea interesa și:

Cookies