Dacă deții un teren în Sectorul 3 și acesta are ambrozie, ar trebui să îl cureți. Primăria anunță data până la care trebuie scoasă buruiana și ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

28 apr. 2024
1545 afișări
Dacă deții un teren în Sectorul 3 și acesta are ambrozie, ar trebui să îl cureți. Primăria anunță data până la care trebuie scoasă buruiana și ce amenzi riscă cei care nu respectă legea
Dacă deții un teren în Sectorul 3 și acesta are ambrozie, ar trebui să îl cureți. Primăria anunță data până la care trebuie scoasă buruiana și ce amenzi riscă cei care nu respectă legea | Sursă foto: Agerpres

Primăria Sectorului 3 le transmite bucureștenilor care dețin terenuri că trebuie să le curețe de ambrozie, plantă ce creează disconfort unui număr foarte mare de persoane alergice. Planta trebuie să fie îndepărtată până la data de 30 iunie 2024.

Bucureștenii din S3, rugați să curețe terenurile de ambrozie

Bucureștenii care au terenuri în oraș trebuie să știe că au obligația legată de a scăpa de ambrozia care crește pe acestea. Distrugerea acestei buruieni este necesară deoarece este o plantă care provoacă alergii și care se extinde ușor.

Astfel că, aceasta trebuie să fie eliminată atât de pe terenurile intravilane, cât și extravilane. În acest context, Primăria Sectorului 3 face un apel la cetățeni și îi roagă să scape de buruiana de pe terenurile lor.

Ambrozia trebuie să fie distrusă în perioada cuprinsă între răsărire și apariția primelor inflorescențe. Mai precis, asta înseamnă că trebuie să fie eliminată până pe: 30 iunie.

Controale și amenzi pentru cei care nu respectă legea

În cazul în care bucureștenii nu țin cont de prevederile legale și refuză să se ocupe de terenurile lor, aceștia riscă să fie amendați. Dacă se descoperă că nu au fost luată măsurile necesare, sancțiunile pe care le pot primi sunt cuprinse între:

  • Pentru persoanele fizice: 1.000 – 5.000 de lei,
  • Pentru persoanele juridice: 10.000 – 20.000 de lei.

Focarele de infecție cu această plantă trebuie să fie eliminate de pe toate terenurile, după cum prevede Legea nr. 62/2018.

Inițial, Politia Locală urmează să identifice terenurile unde crește această buruiană. Ulterior proprietarii acestora vor fi notificați, iar dacă nu scapă de ambrozie până la finalul lunii iunie, aceștia vor fi amendați.

Obligația de a curăța terenurile de această plantă care provoacă alergii le revine tuturor bucureștenilor, indiferent de sectorul în care locuiesc.

Cookies