Dacă Brigitte Bardot şi Carla Bruni s-ar fi întâlnit pe o scenă…

de:
23 nov. 2010
4 Afișari
Dacă Brigitte Bardot şi Carla Bruni s-ar fi întâlnit pe o scenă...

Nadeah, pe care publicul român o cunoştea deja, este nu doar o voce puternică şi cu personalitate, ci şi o prezenţă scenică electrizantă. Nadeah este cea care a ridicat publicul în picioare, asta la Sala Palatului (o sală deloc comodă pentru astfel de concerte), coborând în public  şi apoi căţărându-se pe balustrada care separă sectoarele. Aproape frângându-se pe muzică, te atrage în transa muzicii Nouvelle Vague, iar primele momente în care publicul nu a mai rezistat vrăjii legate de Nadeah au fost la melodiile Human Fly şi Too Drunk to Fuck.

Nu aceleaşi lucruri le pot spune despre Mareva Galanter, al cărei principal atu vocal este modul în care rulează rrr-urile, cam ca majoritatea conaţionalelor sale. E drept, sună bine franceza cântată a la Jane Birkin, dar nu e nimic nou aici. Oare nu se întreba nimeni de ce de câte ori era o melodie cu solo Mareva Galanter lumea se aşeza pe scaun? Din păcate, Mareva a reuşit să strice o melodie punk ca „God Save the Queen”. În schimb, publicul a plăcut-o pentru modul în care număra „un, deux, trois”, pentru ca cei din sală să strige „Fuck!”. „A  good fuck !” -zicea Mareva, care a botezat Bucureştiul ba Bucurusti, ba Bucarasti.

Vizual, cele două sunt spectaculoase împreună. Înalte, cu siluete de cariatide, una blondă şi una brunetă, très Brigitte Bardot şi Carla Bruni, după cum spuneam, o fantezie franceză în aburi de alcool, pentru că cele două au mărturisit că sunt bete, ca să petreacă foarte bine în Bucureşti. Până la „Love Will Tear us Apart” sau „No Future” am reuşit să trec peste faptul că nu sunt o fană a brunetei cu diademă de ştrasuri, dar asta tot datorită energiei colegei sale blonde. Şi a toboşarului, care bătea bine.

Luni seară, însă, surpriza plăcută a venit de la trupa din deschidere.  Nouvelle Vague sunt Nouvelle Vague, iar aşteptările erau deja mari. Cuantune, însă, cei care au încălzit sala, sunt foarte buni! Elisabeta are o voce excelentă, iar dacă ar reuşi să comunice cu publicul, are un viitor frumos în faţă. Ne-au plăcut, însă, şi negativele, cu o menţiune specială pentru flaut, un touch excelent.

Cookies