Dacă aș fi pentru o zi președinte. 7 sfaturi de la fiică-mea

01 mart. 2021
624 Afișari
Dacă aș fi pentru o zi președinte. 7 sfaturi de la fiică-mea
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Mă rog, nu eu, ci fiica mea. Am întrebat-o acum vreo 3 ani, nu mai știu cu ce ocazie, ce ar face ea dacă ar fi președinte și mi-a zis următoarele chestii, cu care sunt și eu în totalitate de acord. Și nu doar eu, ci și oamenii de știință, culmea. Dar pe copii și pe oamenii de știință nu pare să își bage cineva vreodată în seamă la modul serios. 

  1. Să existe o zi în care adulții să spună doar DA, dar să spună convinși, nu doar așa, ca să zică ceva.  Și da, puterea gândirii pozitive e studiată și acceptată și recunoscută mai ales în ultimele decenii. Optimismul se învață, asta e vestea bună. Și e o chestiune de exercițiu, de fapt Și ne ajută pe toți la reglarea hormonilor de stres. Gândurile pozitive calmează creierul, îl ajută să gândească mai limpede. E plin internetul de studii, dar iată, e suficient să ai 8 ani și să îți dai seama că e importantă gândirea pozitivă. Uităm pe urmă, că ne luăm cu toate prostiile
  2. Spitalele să fie frumoase aici rămânem în sfera pozitivității și a lucrurilor frumoase. IAr la noi, din păcate, de spitale cel mai adesea te sperii încă de la poartă, nu mai ai nevoie de stresul bolii și al diagnosticului. Nu am înțeles niciodată de ce nimeni nu a luat în serios problema estetică, de ce e așa greu să zugrăvești în niște culori luminoase, de ce folosim obiecte urâte, care probabil costă la fel cu cele mai prietenoase. Culoarele acelea întunecoase, luminate cu neoane, păi cum să nu îți fie frică să te duci acolo. Și mai sunt trei lucruri, pe care le spun studiile:  pacienții se refac mai repede în medii prietenoase, frumoase, angajații sunt și ei mai motivați și mai fericiți, iar clădirile frumoase duc la creșterea mândriei civice, cetățenești, ceea ce e bine pentru întreaga comunitate 
  3. Școala să înceapă la ora 9.30, nu mai devreme – Mai ales în cazul adolescenților, e deja demonstrat științific că nu sunt leneși (adică poate sunt, dar nu din perspectiva aceasta), ci pur și simplu au alt ritm de viață.  Academia Pediatrilor Americani a cerut chiar insistent școlilor să înceapă cursurile mai târziu, ca să le permită copiilor să doarmă suficiente ore, dar sistemul e încă foarte rezistent la asta. La noi, ce să mai zicem, nu pare să îi pese nimănui de nimic, iar somnul copiilor e probabil pe locul 23543934 în claasamentul priorităților. Deși chiar e o problemă de sănătate extrem de importantă, pentru că prea puțină odihnă înseamnă posibilă supraponderabilitate, posibile simptome de depresie, mai puțină concentrare, mai puțină performanță și așa mai departe. 
  4. Mult mai multe vacanțe  Aici, ce să zic, cu siguranță și eu aș vrea mult mai multe vacanțe. Plus că ei au vacanța de vară, aia luuuungă, aia în care apuci și să te plictisești de atâta stat. 
  5. Site-urile să nu te mai pună să plătești transportul coletelor. Din perspectiva ei pentru că asta e o scuză bună a părinților să nu cumpere ceva. Din perspectiva  mea, pentru că pe mine practic transportul mă obligă să mai pun ceva în coș, ca să mi se pară că merită să plătesc și taxa respectivă. Și uite așa ajung să cumpăr o grămadă de chestii inutile sau să nu cumpăr ceva ce de fapt doresc, pentru că mi se pare, nu e așa, MULT PREA MULT SĂ DAU ȘI 15 LEI PE TRANSPORT când cumpăr un frigider de 1000 de euro. 
  6. Toate jucariile sa fie mai ieftine si mai de calitate. Sa nu mai fie porcarii in magazine, ne simtim jigniti,    spunea fiica mea la vremea respectivă, chestie cu care, zău, iarăși nu putem decât să fim de acord. Puține industrii sunt mai mizerabile ca cea a jucăriilor. Prețuri prea mari, pentru că #cenufacemnoipentrucopiiinostri, materiale execrabile, calitate cu minus și tot a.a 
  7. Copiii vor avea dreptul de a nu mai fi fotografiati decat atunci cand isi doresc ei, nu cand doresc parintii– acum pe bune, de ce doar noi am avea drept la imagine și ce vină au ei că s-au născut în epoca social media și lăudatului pe rețele. 

Nota b365.ro: Aceeași Mărie scrie aici (tot mișto ;-)) despre o mulțime de alte lucruri de aflat, de văzut, de încercat și de știut prin București sau aiure. Cum ar fi:

Cookies