Dacă ai ratat magnoliile de primăvară din București, le poți admira pe cele de vară, proaspăt înflorite pe Bd. Constantin Brâncoveanu. Vor ține până la toamnă

27 iun. 2023
716 Afișari
Dacă ai ratat magnoliile de primăvară din București, le poți admira pe cele de vară, proaspăt înflorite pe Bd. Constantin Brâncoveanu. Vor ține până la toamnă
Dacă ai ratat magnoliile de primăvară din București, le poți admira pe cele de vară, proaspăt înflorite pe Bd. Constantin Brâncoveanu. Vor ține până la toamnă | Sursa foto: Facebook - Daniel Băluță

La sfârșitul lunii martie, când toate rețelele de socializare ale bucureștenilor erau pline de fotografii cu frumoasele magnolii din Capitală, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, le-a promis locuitorilor că Bulevardul Constantin Brâncoveanu va deveni Bulevardul Magnoliilor. După trei luni de la acest anunț, frumoasele plante au înflorit.

Au înflorit magnoliile pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu

Daniel Băluță a publicat, pe pagina sa de Facebook, fotografii cu magnoliile înflorite de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Acesta a menționat faptul că florile au fost plantate în urmă cu trei luni. Acesta este mesajul transmis de primar însoțit de imagini:

La mai puțin de trei luni de când au fost plantate, magnoliile ne răsplătesc deja cu frumusețea și cu noblețea lor. Primele flori, de un alb imaculat, s-au arătat timid, sub razele soarelui, în această dimineață. 🌿🌳☀️ Dacă vreți să le vedeți, faceți-vă astăzi drum pe „Bulevardul Magnoliilor”.

Primarul Sectorului 4 a anunțat această modificare în luna martie. Astfel, arborii de pe scuarul care desparte sensurile de mers pe Bd. Constantin Brâncoveanu au fost înlocuiți cu magnolii. Edilul își dorește ca strada să devină un loc unic unde oamenii să vină doar și pentru o fotografie:

În locul arborilor de pe scuarul care desparte sensurile de circulație, am început să plantăm magnolii, pentru ca frumusețea acestor delicate flori de primăvară să facă din acest bulevard un loc unic, în care oamenii să vină, fie doar și pentru o fotografie. Plus că această plantă rămâne verde tot timpul anului.

Arborii scoși din acea zonă au fost replantați în Parcul Orășelul Copiilor, unde se află plaja ecologică. Iată ce spunea primarul în urmă cu trei luni despre acest lucru:

Arborii care au făcut aerul mai curat în tot acest timp pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu vor fi replantați în Parcul Orășelul Copiilor, în zona plajei ecologice, pentru un plus de intimitate și, bineînțeles, de umbră și răcoare pentru cei care doresc să se relaxeze în aer liber, a transmis Daniel Băluță.

Specia plantată pe bulevard înflorește după ce se termină primăvara

Conform informațiilor oferite de pepinierasibiu.ro, există multe specii de magnolie, însă nu toate rezistă climatului din România. Din imaginile postate de Daniel Băluță, putem observa că specia de magnolie plantată pe bulevard se numește „Magnolia Grandiflora – Copac veșnic verde”.

Deosebit la această plantă este faptul că înflorește imediat cum se sfârșește primăvara, în funcție de cât de frig este, până la începutul toamnei.

De asemenea, nu poate fi plantată oriunde, zonele recomandate fiind București, în oraș, în Banat, Timișoara și Arad, unde iarna temperaturile sunt blânde.

Astfel, în București, vom putea admira frumusețea magnoliilor aproape tot anul. Deci, în cazul în care ați ratat speciile de magnolie care înfloresc primăvara, vă puteți plimba cu mașina printre cele care au înflorit chiar acum, pe Bulevardul Magnoliilor din Sectorul 4.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies