Da, încă există bucureșteni care se încălzesc cu lemne în sobă: Copacii uscaţi şi crengile rupte devin ajutor de încălzire pentru ei

03 dec. 2020
49 Afișari
Da, încă există bucureșteni care se încălzesc cu lemne în sobă: Copacii uscaţi şi crengile rupte devin ajutor de încălzire pentru ei

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a venit, miercuri, cu o propunere care poate să pară surprinzătoare la prima vedere: copacii uscați și crengile rupte rezultate în urma toaletării din sector se transformă în ajutor de încălzire pentru bucureștenii care încă se încălzesc la sobe.

Copacii uscaţi şi crengile rupte sau periculoase rezultate în urma toaletărilor devin ajutor de încălzire pentru zeci de familii cu posibilităţi reduse din Sectorul 4, a declarat, miercuri, primarul Daniel Băluţă.

„Copacii uscaţi, crengile rupte sau periculoase rezultate în urma toaletărilor nu se aruncă la gunoi, ci devin ajutor de încălzire pentru zeci de familii cu posibilităţi reduse din sectorul nostru. Acestea sunt distribuite de colegii de la DGASPC Sector 4 şi Totul Verde SA”, a scris Daniel Băluţă pe Facebook.

Guvernul a majorat plafonul de venituri pentru ajutorul de încălzire

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, anunţă Ministerul Muncii.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi puţin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizaţia socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecţie socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 – martie 2021.

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1.082 lei şi rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se bazează pe testarea mijloacelor şi se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât şi bunurile deţinute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

Cookies