ESENTIAL

Da, da, e adevărat: Nicușor Dan s-a tuns! Ne scuzați, urmează clickbait: intră în articol să îl vezi proaspăt ieșit de la frizer

Nici nu am putut să ne apucăm de scris imediat, atât de mari au fost și șocul, și bucuria. E adevărat, imaginea nu minte, sursa e premium-quality: Nicușor Dan chiar s-a tuns. Înainte de orice, vrem să îi mulțumim pe această cale. Știm, oamenii pot să umble în viață și pe stradă cum vor, dar când gestionezi situații complicate, cum domnul primar ne tot spune că e situația de la Primăria Capitalei, o claie de păr nu ajută.

Acum, că am terminat șapoul, ne mai bucurăm și la începutul articolului propriu-zis: da, doamnelor și domnilor, e adevărat, Nicușor Dan s-a tuns. Primarul general al Orașului Nostru București, lăudat fie numele său, nu mai are pe și împrejurul capului O Chestie dubioasă în care își pot face cuib o, desigur, barză, dar unde se poate ascunde, la nevoie, și o familie de șobolani speriați că a început deratizarea.

Minunata veste a venit, așa cum vin veștile în zilele noastre, pe Facebook. Jurnalistul Vitalie Cojocari de la PRO TV a anunțat că tocmai i-a luat un interviu primarului general al Capitalei, apoi a rostit (de fapt, a tastat) vorbele: „da, Nicușor Dan s-a tuns”, apoi a publicat și niște fotografii încântătoare cu un primar general cu păr, nu cu claie.

Priviți-l, e Nicușor Dan și e tuns. Da, s-a tuns!

Primarul Nicușor Dan și părul lui

Jurnalistul Vitalie Cojocari scrie despre întâlnirea sa cu Nicușor Dan.

Nu știu cum să o spun mai corect și mai relevant pentru voi, dar pentru că am văzut mult, foarte mult interes față de coafura primarului capitalei, l-am întrebat despre asta în interviul pe care l-am făcut astăzi. Mai ales că Nicușor Dan s-a tuns. Da, primarul capitalei s-a tuns! De ce? Cât de mult contează stilul și coafura celui care conduce cel mai mare oraș din România? Nicuşor Dan spune că nu a dat importanţă acestui aspect, însă lumea a pus presiune pe el și… s-a tuns. Mai mult, susține că s-ar fi făcut un fel de sondaj pe internet din care a reieșit că oamenii îi cereau acest lucru. ”Lumea este obişnuită cu un anume tip de reprezentare. Eu reprezint bucureştenii, în special pe cei care m-au votat, mi-au cerut asta, m-am tuns. Am primit reproşuri de la multă lume, să mă conformez, pentru că nu este despre mine ci despre cum îşi închipuie multă lume că ar trebui să arate un primar pe care ei l-au votat”, a spus Nicușor Dan.

O sfioasă observație: chestiunea cu părul claie reclamat nu e neapărat doar o treabă de obișnuință, nu e vorba doar de felul în care proiectează oamenii imagini. E și o chestiune esențială de încredere. Am putea cita din studii socio-psiho-tra-la-la, dar ar fi abuz de cuvinte, iar lucrurile sunt elementar de simple: un aer neîngrijit al unui om care trrebuie să se îngrijească de un ditai orașul te face sceptic. Neîncrederea sau suspiciunea asta e primară, dar puternică și vine direct din limbic.

În rest, felicitări, București, primarul orașului nostru, domnul Nicușor Dan, s-a tuns! Ne ducem să ne luăm cafele de-alea scumpele.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button