Cuverturi de pat versatile pentru dormitoare cu stil (P)

26 ian. 2023
178 Afișari
Cuverturi de pat versatile pentru dormitoare cu stil (P)
Sursă foto: Cuverturi de pat versatile pentru dormitoare cu stil

Experiențele pe care le trăim de-a lungul vieții își lasă o amprentă intensă prin prisma simțurilor noastre – asemeni madelaine-ei lui Proust. Când ne întoarcem în trecut, este pentru că un parfum ori o senzație ne evocă un anumit moment trăit cu intensitate, și care ne rămâne în memorie ca o dulce poveste, înviată în prezent cu bucuria descoperirii unei comori.

Mirosul cozonacilor rumeni copți în sobă la foc de lemne, ploaia de vară la adăpostul unui tei bătrân, somnul adânc în patul mare din casa bunicilor, așternut cu dragoste și cu cele mai bune perne și cuverturi… Cele mai dragi senzații ne dorim, și de multe ori reușim să le retrăim, căutând în prezent cadrul perfect pentru manifestarea acelor momente magice.

Dacă ne propunem să regăsim experiența odihnei depline abandonați într-un dormitor de poveste, toată atenția trebuie concentrată asupra patului și a materialelor textile pe care le alegem. Rolul lor nu se rezumă la confort, ci și la aspectul estetic.

În secolul 21, dormitorul este pentru mulți un spațiu aerisit, cu mobier minimal, modern, suprafețe mari vitrate, plante exotice decorative și device-uri smart. Chiar și așa, o varietate de perne și cuverturi aranjate în stiluri diferite ne pot transporta într-o atmosferă retro, romantică sau într-una aristocrată, parcă desprinsă dintr-o poveste cu prinți și prințese de altădată.

Cum alegem cuverturile de pat pentru a ne bucura de confort, dar și pentru a da viață unui stil de decorare diferit?

Înainte să ne hotărâm cum vrem să arate patul, stabilim unde vrem să fim transportați – există o paletă de culori, anumite motive grafice sau un tip de țesătură asociate cu stilul pe care vrem să-l obținem? Atunci primul lucru este să creăm o planșă cu acestea!

În al doilea rând, trebuie să luăm în considerare dimensiunile patului și ale camerei, dar și spațiul de depozitare disponibil. Apoi suntem pregătiți să alegem accesoriile care sunt gata să îmbrace totul în povestea noastră.

La baza amenajării stă patul. Cele cu tăblie și finisaj de velur, create de designeri italieni, sunt cel mai ușor de decorat datorită suprafeței prietenoase, compatibilă atât cu cuverturile din fibre naturale, cât și cu cele sintetice.

Atributele textilelor obținute din poliester sau fibre acrilice sunt incontextabile: culorile vibrante, texturile pufoase, rezistența la spălări repetate și prețul accesibil ne invită să le alegem cu orice ocazie. O simplă cuvertură pufoasă cu inimioare și câteva perne dantelate transformă pe loc patul în locul perfect pentru Ziua Îndrăgostiților. O cuvertură satinată cu motive de iarnă strălucitoare și pernele de pluș în formă de brioșe dau mai multă culoare sărbătorilor de iarnă savurate în pat… iar lista poate continua.

Și totuși, pentru o atmosferă încântătoare dublată de aspectul rafinat și confortul deplin, cuverturile de pat din fibre naturale sunt recomandate de experții în joie de vivre.

Când vine vorba de lenjeria de pat – cea care vine în contact direct cu pielea – nu e loc de compromisuri… Vom alege întotdeauna țesăturile fine din bumbac, bambus sau mătase, sau blenduri inovatoare care ne mângâie simțul tactil.

Cuverturile și pernele care completează perfect decorarea și confortul patului sunt împletiturile din bumbac, lână, alpaca sau cașmir. Sunt disponibile în palete de culori rafinate, modele și densități diverse în magazinele de specialitate.

Sfatul nostru este să alegeți întotdeauna să investiți în lucruri de calitate pentru a vă crea povestea voastră, semnată în stilul personal.

Vă invităm să intrați pe rovere.ro și să vizitați magazinele Rovere Mobili pentru inspiratie si idei de amenajari interioare oferite de designerii italieni.

Cookies