Cutremurele dese scumpesc asigurările

de:
24 oct. 2013
0 Afișari
Cutremurele dese scumpesc asigurările

Numărul cutremurelor simţite la noi în ţară s-a dublat în ultimii ani, potrivit datelor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Mai mult, luna octombrie a fost una agitată, cu circa 30 cutremure produse la Galaţi şi Vrancea, dintre care unul de 5,5 grade pe scara Richter (6 octombrie) şi altul de 4,7 grade pe scara Richter (15 octombrie). Seismele tot mai dese venite din zona Vrancea îi fac pe specialiştii străini să plaseze România în topul celor mai riscante ţări din Europa, informaţii la care companiile de asigurări nu rămân fără reacţie, scrie Imopedia.ro.

Reprezentanţii companiilor de asigurări au anunţat că există discuţii de renegociere a tarifelor de asigurare, provocate de cutremurele şi inundaţiile petrecute în ultima perioadă. Drept urmare, de la începutul lui 2014, am putea asista la o scumpire a poliţelor de asigurare chiar şi cu 20%.

În prezent, aproape 60% dintre proprietarii români nu au încheiat o poliţă de asigurare împotriva dezastrelor. Pagubele ar putea depăşi 4 miliarde euro, în cazul unui cutremur puternic, potrivit calculelor făcute de PAID.

Cookies