ARHIVA B365

CUTREMUR PUTERNIC în Taiwan: Doi copii, salvaţi după ce pisica lor a alertat echipele de intervenţie

Cutremurul de 6,4 grade produs în cursul nopţii a provocat prăbuşirea unui bloc de 17 etaje în oraşul Tainan, situat în sudul Taiwanului.

Un bărbat care locuia la etajul 10 s-a numărat printre primele persoane scoase de sub dărâmături, dar cei doi fii ai lui erau încă sub ruine.

Echipele de salvare au auzit mieunăturile pisicii familiei şi au reuşit localizarea şi salvarea unuia dintre băieţi, în vârstă de şapte ani. Pisica, numită MiauMiau, a fost şi ea scoasă în viaţă. Ulterior echipele de intervenţie au reuşit să salveze şi celălalt copil, în vârstă de şase ani.

Cel puţin 11 oameni, inclusiv o fetiţă de zece zile, au murit, iar alţi 475 au fost răniţi în urma cutremurului de 6,4 grade produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Taiwanului, anunţă autorităţile locale, precizând că circa 400.000 de persoane au rămas fără apă potabilă. Circa 230 de persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, iar 26 sunt încă dispărute, scrie Mediafax.

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea de 6,4 grade a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Taiwanului, provocând prăbuşirea mai multor clădiri rezidenţiale.

Zona cea mai afectată de cutremur este oraşul Tainan, unde cel puţin 11 clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit, inclusiv un bloc de 17 etaje.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button