ARHIVA B365

CUTREMURE SUCCESIVE ÎN VRANCEA ȘI BRĂILA, duminică

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică la prânz, la ora locală 13:16, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, scrie Agerpres.

Seismul a avut loc la o adâncime de 144 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Săcele (49 de kilometri), Plopeni (55 de kilometri) și Mizil (55 de kilometri).

Un al doilea cutremur a avut loc în Brăila şi a avut magnitudine 3. Acesta din urmă a fost, însă, unul de suprafaţă, epicentrul aflându-se la doar 5 km adâncime.

Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button