ARHIVA B365

Cutremur în Vrancea, sâmbătă seară

CUTREMUR după cutremur în zona Vrancea-Buzău. Primul a avut o magnitudine de 2.6 şi s-a produs la o adâncime de 83 de kilometri, al doilea, produs la câteva ore distanţă a avut o magnitudine mai mare, 3.1, dar s-a produs la o adâncime mai mare de 100 de kilometri, anunţă Româniatv.net.

Potrivit specialiştilor, un cutremur de adâncime mare, cu magnitudine peste 7 grade, poate fi periculoas pentru România. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, susţine însă că un cutremur foarte mare nu se va produce prea curând pe teritoriul ţării noastre.

„Românii aşteaptă cutremurul de mare adâncime. Cutremurul de mare adâncime nu înseamnă că este foarte periculos, depinde şi ce magnitudine are, pentru că dacă seismul din 4 martie 1977 nu era la 94, ci la 110 km, efectele erau mult mai mici. Aşadar, adâncimea unui cutremur înseamnă dispesia energiilor pe o suprafaţă foarte mare, inclusiv pe a întregii Românii. Eu rămân pe analizele făcute pe date istorice.

Am făcut analize pe ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani. Vreau să vă spun că am analizat şi toate documentele istorice de pe la mănăstiri , biserici… Rămân pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar foarte, foarte târziu, nu acum. Deocamdată lumea să stea liniştită,să îşi vadă de treburile obişnuite”, a declarat anterior Gheorghe Mărmureanu la România TV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button