Cutremure succesive în România. Două cutremure în mai puțin de o oră. Ce magnitudini au avut UPDATE

09 iul. 2021
344 Afișari
Cutremure succesive în România. Două cutremure în mai puțin de o oră. Ce magnitudini au avut UPDATE

Update. Un al doilea cutremur a avut loc vineri în Buzău, în mai puțin de o oră de la un alt cutremur care a avut loc în Vrancea undeva pe la ora 16.00. Ce magnitudine au avut seismele de astăzi.

UPDATE:

Încă un cutremur s-a produs vineri după-amiază, în Buzău, fiind al doilea seism produs într-o oră, după cel din județul Vrancea, de la ora patru fără un sfert.

Seismul a avut magnitudinea 3,5 și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61 km E de Brașov, 71 km NE de Ploiești, 121 km S de Bacău, 124 km N de București, 128 km V de Brăila, 130 km V de Galați, 141 km NE de Pitești, 176 km E de Sibiu, 189 km N de Ruse și 203 km SV de Iași.

Știre inițială:

Un nou cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter a avut loc vineri după-amiază, în Vrancea, la mare adâncime, undeva pe la 140 de kilometri.

Chiar dacă cutremurele par să fie din ce în ce mai dese, specialiștii spun că activitatea sesimică din prezent se încadrează în limitele normale.

Anunțul INFP privind cutermurul de vineri din România

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a avut loc vineri la ora 15.37, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, la adâncimea de 140 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79 km E de Brașov, 90 km NE de Ploiești, 106 km S de Bacău, 112 km V de Galați, 113 km V de Brăila, 139 km N de București, 163 km NE de Pitești, 185 km SV de Iași și 193 km E de Sibiu.

Cutremur mare în România marți

Marți, în jurul orei 14.20, un seism mai puternic a avut loc în zona Vrancea, cu magnitdinea ml 4.4, la adâncimea de 80 de km, deci la o adâncime medie, după cel de aseară care a fost de mare adâncime. Cutremurul s-a produs la o distanță de 142 de kilometri de București.

Te-ar putea interesa și Cum poți supraviețui unui cutremur? ARCEN a publicat ghidul dedicat bucureștenilor în cazul unui seism

Un alt cutremur a avut loc luni noapte

Un alt seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, dar de adâncime mare, a avut loc luni seară în zona seismică Vrancea-Buzău, în data de 5 iulie. Numărul cutremurelor din ultima perioadă pare să se fi intețit.

Seismul de luni s-a produs la adâncimea de 148 de kilometri, mai transmite INFP, şi s-a simțit în special în orașele aflate în apropierea epicentrului din zona seismică Vrancea. Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului mai spune că seismul nu a produs pagube materiale. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați şi București, desigur.

cutremur

Cookies