Cutremur în România, sâmbătă noapte. A avut magnitudinea de 2.1, anunță Institutul pentru Fizica Pământului

15 sept. 2024
1657 afișări
Cutremur în România, sâmbătă noapte. A avut magnitudinea de 2.1, anunță Institutul pentru Fizica Pământului
Cutremur în România, sâmbătă noapte. A avut magnitudinea de 2.1, anunță Institutul pentru Fizica Pământului | Sursă foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Un cutremur a avut loc în România în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ora 03:00. Seismul a fost unul slab și s-a produs în zona seismică Oltenia, Gorj, anunță Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

UPDATE seismic București: Un cutremur care s-a resimțit și în Capitală a avut loc astăzi, 16 septembrie 2024. Iată articolul:

Cutremur, azi-noapte, în România

Conform informațiilor oficiale de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs în ziua de 15 august 2024, la ora 03:47:28 (ora locală a României).

A avut loc la o adâncime mică, mai precis s-a produs la doar 10,5  kilometri, în zona seismică Oltenia, Gorj. Magnitudinea acestuia seism catalogat de către specialiști ca fiind unul slab a fost de 2.1 pe scara Richter.

S-a produs în apropierea orașelor:

  • La 21 de kilometri Nord-Vest de Târgu Jiu,
  • La 65 de kilometri Nord-Est de Drobeta-Turnu Severin,
  • La 67 de kilometri Sud de Hunedoara,
  • La 82 de kilometri Sud de Deva,
  • La 92 de kilometri Est de Reșița.

Un  alt seism, ceva mai puternic, a avut loc sâmbătă seară, la ora 18:06:49, în Zona Seismică Vrancea, Buzău. Acesta a avut o magnitudine de 3.3 și s-a produs la o adâncime de 114,4 kilometri.

Te-ar mai putea interesa și:

Sfaturi utile în cazul unui seism mai puternic

InfoCons oferă o serie de sfaturi foarte bune de urmat de către oameni, în cazului unui cutremur. Asociația le explică cetățenilor ce trebuie să facă în cazul în care are loc un seism mai puternic în România.

Iată cum ne recomandă specialiștii să reacționăm în aceste situații de tensiune:

  • Trebuie să căutăm rapid un loc sigur unde să ne adăpostim.
  • Trebuie să evităm ferestrele, ușile sau obiectele care se pot prăbuși.
  • În cazul în care ne aflăm în casă, să ne așezăm sub o masă sau un birou solid.

Pe lângă asta, este foarte important ca toți oamenii să aibă în casă un kit de supraviețuire la care să poată apela în caz de nevoie.

Câteva lucruri ce trebuie să fie incluse în acest kit sunt: apă pentru cel puțin 72 de ore, alimente neperisabile, baterii și lanternă, radio portabil cu baterii, o trusă de prim ajutor, medicamente esențiale, haine, articole de igienă personală, hartă, documente importante.

Cookies