Cutremur în România, duminică la prânz. A avut loc în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Vâlcea, anunță Institutul pentru Fizica Pământului

26 mai 2024
1010 afișări
Cutremur în România, duminică la prânz. A avut loc în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Vâlcea, anunță Institutul pentru Fizica Pământului
Cutremur în România, duminică la prânz. A avut loc în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Vâlcea, anunță Institutul pentru Fizica Pământului. Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Un cutremur s-a produs în România, duminică la prânz, 26 mai 2024. Seismul a fost unul slab, cu magnitudinea de 2.7 și a avut loc în zona Făgăraș-Câmpulung, Vâlcea, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremur, duminică la prânz, în România

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur a avut loc în România, duminică la prânz, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Vâlcea.

Mai exact, seismul a avut loc duminică, 26 mai 2024, la ora 12:12:11 (ora locală a țării noastre).

A fost un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7 și s-a produs la adâncimea de 30.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor următoare: 25 de km NV de Râmnicu Vâlcea, 56 de km S de Sibiu, 72 de km NV de Pitești, 76 de km E de Târgu Jiu, 96 de km N de Slatina, 97 de km S de Mediaș, 98 de km SE de Alba Iulia.

Activitate seismică în România

Sâmbătă noapte, 25 mai, un alt cutremur a avut loc în România. Seismul s-a produs la ora 01:27:02 (ora locală a țării noastre), în zona seismică Vrancea, Buzău. A fost unul slab cu magnitudinea ml 3.7 și a avut loc la adâncimea de 124.5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor următoare: 51 de km NV de Buzău, 55 de km V de Focșani, 65 de km SE de Sfântu-Gheorghe, 70 de km E de Brașov, 77 de km NE de Ploiești.

InfoCons are sfaturi pentru oameni, în cazul în care are loc un seism. Cum ne sfătuiesc specialiștii să reacționăm:

  • Trebuie să căutăm rapid un loc sigur unde să ne adăpostim.
  • Trebuie să evităm ferestrele, ușile sau obiectele care se pot prăbuși.
  • În cazul în care ne aflăm în casă, să ne așezăm sub o masă sau un birou solid.

Mai multe informații utile în caz de cutremur pot fi consultate AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies