Cutremur în Ecuador. Bilanţul a ajuns la 272 de morţi şi peste 2.000 de răniţi

de:
18 apr. 2016
0 Afișari
Cutremur în Ecuador. Bilanţul a ajuns la 272 de morţi şi peste 2.000 de răniţi

Ecuadorul a fost lovit incredibil de tare … Este cea mai mare tragedie în ultimii 67 de ani. Există indicii că ar fi supravieţuitori sub dărâmături şi asta e prioritatea acum„, a declarat Correa, care şi-a întrerupt vizita din Italia pentru a se întoarce în ţară, potrivit Mediafax. 

Bilanţul anterior era de 235 de morţi şi peste 1.500 de răniţi. Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs în 1979, când au murit 600 de persoane şi au fost rănite alte 20.000. Dintre oraşele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este oraşul turistic Pedernales. Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

Sunt localităţi distruse în totalitate„, a precizat Gabriel Alcívar, primarul oraşului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectată, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.

Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofic„, a adăugat primarul, precizând că ” nu e vorba de o casă care s-a surpat, e vorba de un întreg oraş„. „Încercăm să facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutăm„, a declarat Alcivar.

Circa 13.500 de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de intervenţie şi salvare a posibililor supravieţuitori. Statele Unite au confirmat că printre victimele decedate se află şi cetăţeni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat că şi doi cetăţeni canadieni figurează în bilanţul celor decedaţi. Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 18.58 (02.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne de pe coasta de vest a ţării, fiind resimţit în aproape toată ţara. Cea mai afectată este provincia Manabi (vest), pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Cookies