Cutremur în București. L-ați simțit? Magnitutidea a fost de două ori revizuită

26 mai 2021
318 afișări
Cutremur în București. L-ați simțit? Magnitutidea a fost de două ori revizuită

Cutremur în București. Un seism s-a produs noaptea trecută, la ora 00:30, în zona seismică Vrancea, fiind resimțit și în Capitală.

Cutremur în București, noaptea trecută. Un seism cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Ruchter a avut loc miercuri în zona seismică Vrancea, Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în București

Cutremurul cu magnitudinea de 4,7 produs în Vrancea s-a resimțit și în București sau Constanța.

Cutremurul s-a produs la ora 00:30, la adâncimea de 128 km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Brasov, 81km NE de Ploiesti, 113km S de Bacau, 117km V de Braila, 118km V de Galati, 131km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 194km SV de Iasi, 196km N de Ruse.

Magnitudinea cutremurului a revizuită de două ori, INFP anunțând initial că acesta a vut 5,1 grade, ulterior 4,5 grade, iar ultimele calculi indică o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter.

ISU București-Ilfov a postat pe Facebook un mesaj cu sfaturi pentru cei care au simțit cutremurul.

„Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube”, se arată în postare.

Recent, Directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Edmond Niculuşcă, a anunțat că mai multe cinematografe și instituții teatrale, printre care și Teatrul Nottara vor fi „preluate” de instituție pentru lucrări de intervenție necesare din cauza riscului seismic pe care îl prezintă aceste clădiri.

Cookies