ARHIVA B365

Cutremur devastator în Nepal, urmat de 10 replici puternice. VIDEO. UPDATE: O româncă, DISPĂRUTĂ

CUTREMUR NEPAL. Update Românca Delia Opran, care se afla într-o expediţie în munţii Himalaya, a fost dată dispărută după cutremurul de 7.8 grade pe Scara Richter ce a avut loc din Nepal, provocând moartea a peste 500 de persoane. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Expediţie românească, blocată de avalanșă pe Everest. Reacţia MAE. Mesajul alpinistului Alex Găvan

CUTREMUR NEPAL. UPDATE: Ambasada României la New Delhi a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română, respectiv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români potențial afectați, urmare a producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, în dimineața zilei de 25 aprilie, se arată într-un comunicat de presă al MAE, citat de Agerpres.

Misiunea diplomatică din India are în atenție situația unui grup de alpiniști români aflați într-o expediție în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora și stabilirea situației lor după producerea cutremurului.

Potrivit ultimelor informaţii disponibile, peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa, dar numărul ar putea fi mult mai mare pentru că mulţi oameni au fost prinşi sub dărâmături, din cauza cutremurului din Nepal. Cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de 10-15 km, potrivit Realitatea TV.

Un seism foarte puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în Nepal. Cutremurul a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, potrivit European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC). La 80 de km de epicentrul cutremurului se afla capitala Katmandu, cu o populatie de peste un milion de oameni.

CUTREMUR NEPAL. Martorii au declarat agențiilor de știri că mișcarea telurică s-a simțit până în New Delhi, India.

Oficial încă nu se știe care sunt pagubele și nici numărul victimelor. Informații neconfirmate spun că multe temple din Katamandu s-au darâmat, cât și foarte multe clădiri vechi, potrivit jurnalul.ro.

CUTREMUR NEPAL. Seismul a fost urmat, în mai puţin de 2 ore şi jumătate, de 10 replici, cuprinse între 4,5 şi 6,7 grade pe scara Richter, potrivit EMSC. Cea mai puternică replică, de 6,7 grade pe Richter, s-a produs la 34 de minute după producerea cutremurului de 7,8 grade pe Richter.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button