Cutremur de magnitudine de 3.4, în această după-amiază. INFP: S-a produs în zona seismică Vrancea-Buzău

09 iun. 2024
649 afișări
Cutremur de magnitudine de 3.4, în această după-amiază. INFP: S-a produs în zona seismică Vrancea-Buzău
Cutremur de magnitudine de 3.4, în această după-amiază. INFP: S-a produs în zona seismică Vrancea-Buzău | Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Un cutremur slab, cu o magnitudine de peste 3, a avut loc cu astăzi în România. Conform informațiilor ce au fost oferite de către Institutul Național pentru Fizica Pământului acesta s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremur de magnitudine de 3.4, produs în zona seismică Vrancea

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că, duminică, 9 iunie 2024, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 3.4 pe scara Richter. S-a produs la ora 14:12:01 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, Buzău.

Conform informațiilor oferite de specialiști, seismul a avut loc la o adâncime de 113,2 km și a fost unul slab. De asemenea, seismologii au informat că acest s-a produs în apropiere de următoarele orașe:

  • 44 km Vest de Focșani,
  • 49 km Nord de Buzău,
  • 74 km Sud – Est de Sfântu-Gheorghe,
  • 81 km Est de Brașov,
  • 85 km Nord – Est de Ploiești.

Seismul nu a fost resimțit din Municipiul București.

Un alt cutremur a avut loc pe teritoriul țării, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:28:52. Acesta a fost de asemenea unul slab, având o magnitudine de 2.7 pe scara Richter. Cu toate astea, INFP anunță că seismul din Vrancea, s-a produs la o adâncime mică: 9,8 km.

Te-ar mai putea interesa și:

Sfaturi de urmat în cazul unui seism puternic

InfoCons le oferă cetățenilor o serie de recomandări de care ar trebui să țină cont în cazul unui cutremur. În situația în care în România ar urma să aibă loc un seism de o magnitudine mai mare, oamenii sunt sfătuiți să:

  • Caute rapid un loc sigur unde să se adăpostească.
  • Să evite ferestrele, ușile sau obiectele care se pot prăbuși,
  • În cazul în care sunt în case, să se așeze sub o masă sau un birou solid.

Pe lângă asta, cetățenii sunt sfătuiți ai aibă pregătit în locuință un kit de urgență. Acesta ar trebui să conțină, printre altele, și: apă (pentru 72 de ore), alimente neperisabile, baterii și lanternă, radio, trusă de prim-ajutor, medicamente esențiale, îmbrăcăminte, produse de igienă, hărți locale și documente importante.

Cookies