Cutremur de magnitudine 3.1, azi-noapte, în zona Vrancea-Buzău. Este al doilea seism produs, în ultimele 24 de ore, în această regiune

23 mai 2024
419 afișări
Cutremur de magnitudine 3.1, azi-noapte, în zona Vrancea-Buzău. Este al doilea seism produs, în ultimele 24 de ore, în această regiune
Cutremur de magnitudine 3.1, azi-noapte, în zona Vrancea-Buzău. Este al doilea seism produs, în ultimele 24 de ore, în această regiune | Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea de 3 avut loc, în noaptea trecută, în România. Este al doilea produs în ultimele 24 de ore. A avut loc în zona seismică Vrancea, conform informațiilor Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Un cutremur de 3.1 magnitudine a avut loc în România, noaptea trecută

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că, în noapte de miercuri spre joi, 22 – 23 mai 2024, a avut loc un cutremur slab. Acesta s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, la ora 01:20:57 (ora locală a României).

Magnitudinea lui a fost de 3.1 pe scara Richter, anunță specialiștii. De asemenea, INFP a transmis că seismul a avut loc la o adâncime de 113.1 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe:

  • 48 km Nord – Vest de Buzău,
  • 60 km Vest de Focșani,
  • 67 km Sud – Est de Sfântu-Gheorghe,
  • 69 km Est de Brașov,
  • 70 km Nord – Est de Ploiești.

Activitate seismică înregistrată în România

Cu câteva ore înainte de producerea acestui seism, un altul a avut loc în aceeași zonă. Acesta s-a produs la ora miercuri, 22 mai 2024, la ora 12:53:37 (ora locală a României) și a fost unul mediu. Magnitudinea acestuia a fost de 4.1 pe scara Richter.

InfoCons are o serie de recomandări pe care le oferă oamenilor, astfel încât aceștia să știe cum să reacționeze în cazul producerii unui seism. Astfel că, daca are loc un cutremur puternic, oamenii sunt sfătuiți să:

  • Caute rapid un loc sigur unde să se adăpostească.
  • Să evite ferestrele, ușile sau obiectele care se pot prăbuși,
  • În cazul în care sunt în case, să se așeze sub o masă sau un birou solid.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să aibă pregătit mereu în locuințe un kit de urgență. Acesta ar trebui să conțină, printre altele, apă (pentru 72 de ore), alimente neperisabile, baterii și lanternă, radio, trusă de prim-ajutor, medicamente esențiale, îmbrăcăminte, produse de igienă, hărți locale și documente importante.

Mai multe informații utile în caz de cutremur pot fi consultate AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies