ARHIVA B365

Cutremur cu magnitudine 5,8 în zona Vrancea, resimţit şi în Capitală

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora CITEȘTE ȘI Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora

UPDATE – Şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că în primul sfert de oră după cutremur, la 112 au fost primite 12 apeluri de la persoane care invocau atacuri de panică şi lipotimii.

La o jumătate de oră după producerea seismului, care s-a resimţit puternic în Capitală, numărul apelurilor a ajuns la 25.

„După acest interval, situaţia a revenit la normal”, a precizat Alis Grasu, care a menţionat că toate cazurile semnalate după cutremur s-au dovedit a fi atacuri de panică.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că seismul a avut loc la ora 03:38:06 şi a avut magnitudine 5.8 pe scara Richter.

Seismul s-a produs la adâncimea de 151 de km, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (24km), Nehoiu (28km), Întorsura Buzăului (34km), Târgu Secuiesc (38km), Slănic-Moldova (54km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grade Mercalli.

Cutremurul s-a simţit şi în Capitală.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că pot urma replici ale cutremurului.

„În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube. Nu sunt inregistrate apeluri prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112”, anunţă DSU.

Cutremurul produs duminică este cel mai puternic din acest an.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button