Curtea de Conturi reclamă sumele mari cheltuite pe lucrări-fantomă de primăriile din Bucureşti

de:
05 feb. 2013
0 afișări
Curtea de Conturi reclamă sumele mari cheltuite pe lucrări-fantomă de primăriile din Bucureşti

Cheltuielile nejustificate despre care aminteşte raportul Curţii vorbeşte despre Primările Sectoarelor 1,2, 4 şi 6 din Capitală. Astfel, sumele în cauză au fost: Sectorul 4 (292 mii lei), Sectorul 1 (250 mii lei), Sectorul 6 (187 mii lei) şi Sectorul 2 (252 mii lei).

Concret, inspectorii Curţii de Conturi au găsit „plăţi nelegale efectuate de către Sectorul 4 (292 mii lei), Sectorul 1 (250 mii lei), Sectorul 6 (187 mii lei), Sectorul 2 (252 mii lei) prin decontarea unor servicii de salubrizare pe străzi în perioada în care acestea au făcut obiectul unor lucrări de modernizare şi reabilitare, sau în zile în care conform comunicatelor I.N.M.H. au căzut precipitaţii într-un interval orar mai mare de 12 ore, situaţie în care, potrivit Ordinului A.N.R.S.C. nr. 110/2007 pentru aprobarea Regulamentului – cadru al serviciului de salubrizare a localităţilor, nu se justifică operaţiile de stropire, măturare şi spălare », potrivit raportului citat de Gândul.info.

Banii au fost însă recuperaţi integral, mai arată raportul. „În timpul misiunii de audit, prejudiciul aferent eşantionului verificat, precum şi foloasele nerealizate de 28 mii lei în total au fost recuperate integral”, conform documentului elaborat de Curtea de Conturi.

De asemenea, Curtea de Conturi a descoperit plăţi nedatorate în sumă totală de 499.000 de lei efectuate de Municipiul Bucureşti în cadrul contractului de lucrări pentru „Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a pasajului denivelat suprateran Băneasa” şi „Îmbunătăţire condiţii de circulaţie Pasaj Piaţa Muncii”. Potrivit raportului Curţii, valoarea „situaţiilor de lucrări” a fost majorată nejustificat prin includerea unor cantităţi de lucrări care nu s-au executat.

Cookies