ARHIVA B365

Curtea de Conturi: Hotărâri ale Guvernului Ponta privind alocările bugetare, nelegale

Numeroase nereguli au fost scoase la iveală de Curtea de Conturi în urma unui audit la Ministerul Sănătăţii. Prin acestea se regăsesc cheltuieli fictive, neînregistrări în contabilitate sau spitale care functionează . În cazul mai multor instituţii medicale au fost sesizate organele de urmărire penală, respectiv în cazul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”M.S. Curie”, al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino”, scrie realitatea.net. 

Gaură de 1,7 miliarde lei la Ministerul Transporturilor

Curtea de Conturi a identificat deficiențe sau abateri cu o valoare totală estimată de 1,746 miliarde de lei, în urma misiunilor de audit efectuate la administrația centrală a Ministerului Transporturilor și la instituțiile subordonate, potrivit Sintezei raportului de audit privind Contul general anual de execuție a bugetului de stat pe anul 2014.

Curtea de Conturi precizează că în timpul verificărilor efectuate s-au remediat abateri în valoare totală de 4.000 de lei.

Potrivit raportului, Curtea a identificat 110.966.000 lei — venituri suplimentare, care reprezintă sume nerestituite/neregularizate cu bugetul de stat, 33.125.000 lei — prejudicii, care reprezintă în cea mai mare parte cheltuieli de personal neprevăzute de legislația în vigoare, dar se precizează că în timpul misiunilor de audit a fost recuperată suma totală de 4.000 lei (0,01% din suma estimată), 1.602.255.000 lei — abateri cu caracter financiar contabil, care reprezintă în cea mai mare parte înregistrări contabile eronate, nereflectarea în contabilitate a tuturor operațiunilor economico-financiare privind imobilele proprietate publică a statului etc.

„La Autoritatea Rutieră Română s-a constatat neînregistrarea și nevirarea către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier în perioada ianuarie-septembrie 2013 a întregii obligații de 60% din cuantumul tarifelor încasate pentru serviciile specifice, diferența nevirată estimată fiind de 21.910.000 lei”, se spune în raport.

De asemenea, la Autoritatea Feroviară Română (AFER) s-a constatat că în anul 2013 entitatea a efectuat plăți nelegale de natura cheltuielilor de personal în sumă totală estimată la 4.851.000 de lei, iar în anul 2014 a efectuat plăți nelegale de natura cheltuielilor de personal în sumă estimată totală de 6.395.000 de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button