Curtea de Conturi: „Gaură” de peste 1.000.000 de lei în bugetul primăriei lui Rareș Mănescu

de:
23 feb. 2015
0 Afișari
Curtea de Conturi: „Gaură” de peste 1.000.000 de lei în bugetul primăriei lui Rareș Mănescu

Sute de mii de lei au fost “îngropați” în evenimente cultural-artistice, servicii de salubrizare și lucrări de reabilitare a blocurilor inexistente, dar și în majorări ilegale de lefuri pentru șefii Poliției Locale. Acesta este bilanțul parțial al jafului constatat de inspectorii Curții de Conturi la Primăria sectorului 6, condusă de Rareș Mănescu, la controlul făcut anul trecut pentru anul fiscal 2013.

Prejudiciul total calculat de inspectori depășește 1.000.000 de lei (aproximativ 240.000 de euro), la care se adaugă abateri financiar-contabile de 660 de mii de lei (aproape 150.000 de euro), scrie sursazilei.ro.

Astfel, potrivit inspectorilor Curții de Conturi, peste 550.000 de lei (aproape 124.000 de euro) au fost decontați de primăria lui Mănescu către Centrul Cultural European pentru organizarea unor evenimente cultural-artistice “neidentificate”.

Din auditarea fondurilor publice alocate către entitățile din subordinea Sectorului 6 al Municipiului București, precum și a altor elemente patrimoniale a căror valoare se centralizează în situațiile financiare ale ordonatorului principal de credite, în conformitate cu prevederile pct. 260 din regulament, s-a constatat decontarea de către Centrul Cultural European a serviciilor de organizare a unor evenimente cultural – artistice, în valoare totală de 552 mii lei, fără ca documentele justificative să permită identificarea serviciilor prestate.

Mai mult, 77.000 de lei (peste 17.000 de euro) au fost cheltuiți pe legitimații și tonere pentru Poliția Locală. Iar subalternii lui Mănescu de la conducerea Poliției Locale s-au dovedit extrem de generoși și cu propriile lefuri, care au fost majorate ilegal cu aproape 40.000 de lei, după cum se precizează în raportul Curții de Conturi.

La asta se mai adaugă plata nelegală a sumei de 20 mii lei reprezentând diferenţă drepturi salariale acordate unui număr de cinci funcţionari publici, de Direcţia Generală de Poliție Locală Sector 6, dar și contribuţiile virate în plus bugetelor publice, în sumă de 19 mii lei.

Mai mult, deși străzile din sectorul 6 sunt invadate de gunoaie, Primăria plătește pentru servicii de curățenie stradală a căror inexistență a fost constată și de inspectorii Curții de Conturi și contabilizată drept prejudiciu la bugetul strâns din taxele și impozitele colectate de la bucureștenii care l-au făcut primar pe Rareș Mănescu.

De altfel, potrivit aceluiași raport, Primăria sectorului 6 este campioană la investiții în servicii inexistente: 144.000 de lei (peste 32.000 de euro) au fost cheltuiți, în 2013, pe lucrări de reabilitare termică a blocurilor, care însă nu au fost executate, în timp ce aproape 80.000 de lei (18.000 de euro) au fost aruncați pe “servicii de fotocopiere” inexistente.

Cookies