ARHIVA B365

Curtea de Conturi: ANOFM a acordat ILEGAL ajutoare de şomaj de peste 6,2 milioane de lei

Raportul Curtii de Conturi scoate la iveala ca milioane de lei s-au dus pe apa sambetei pentru indemnizatii si subventii acordate ilegal, potrivit RomâniaTV.net. Numai la somaj paguba trece de 7,5 milioane de lei, informează sursa citată.

Raportul Curtii de Conturi arata ca, în 2014, agentiile pentru ocuparea fortei de munca au facut plati ilegale de peste 6,2 milioane de lei. Banii, care trebuie recuperati acum, au ajuns la someri care incasau, in paralel, salarii, dar si venituri din activitati independente, din pensii sau indemnizatii de crestere a copilului. Legea spune ca pot beneficia de indemnizatie de somaj doar persoanele care au venituri de maximum 500 de lei lunar si numai daca au cotizat la stat cel putin 12 luni in ultimii 2 ani.

ANOFM paseaza responsabilitatea de la functionarii neglijenti la someri si angajatori.

Acelasi raport arata si ca unele firme au incasat ilegal subventiile acordate companiilor care angajeaza someri. Sunt firme care, dupa ce au pus mana pe banii alocati somerilor, i-au dat pe acestia afara inainte de expirarea termenului legal. Niciun functionar de la Ministerul Muncii nu a verificat situatia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button