Curtea de Conturi a fost în control la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand: N-avem nimic de ascuns

11 aug. 2022
260 Afișari
Curtea de Conturi a fost în control la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand: N-avem nimic de ascuns
Curtea de Conturi a fost în control la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand: N-avem nimic de ascuns. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand a anunțat că cei de la Curtea de Conturi au fost în control la Primăria Sectorului 1. Edilul a subliniat că este al doilea control în mai puțin de un an și declară că nu are nimic de ascuns.

Curtea de Conturi, în control la Primăria Sectorului 1

Într-o postare pe Facebook publicată joi, 11 august, Primarul Sectorului 1 a precizat că cei de la Curtea de Conturi au fost în control la primărie, acesta fiind al doilea control în mai puțin de un an.

Clotilde Armand declară că nu are nimic de ascuns, dar tot acest timp petrecut cu inspectorii blochează mare parte din activitatea angajaților primăriei. Edilul anunță că inspectorii nu au găsit nimic ilegal.

„să fie bine ca să nu fie rău”

„Evident că au făcut câteva recomandări de genul: să fie bine ca să nu fie rău… Bun!”, continuă Armand.

Primarul Sectorului 1 spune despre consilierii PNL Sector 1 (care refuză digitalizarea PS1) că s-au grăbit să arunce informații false prin presa care a fost cumpărată cu subvențiile acestora: „cum că eu aș face ilegalități”.

PNL Sector 1: „Curtea de Conturi confirmă: Clotilde Armand a încălcat legea din nou”

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au transmis un comunicat de presă în care anunță rezultatul controlului desfășurat de Curtea de Conturi la PS1.

„Atacurile furibunde și nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât și pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-și masca ilegalitățile.
Răspunsul Curții de Conturi este clar: Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!”, spune PNL Sector 1.

Constatările Curții de Conturi

Constatările Curții de Conturi au fost făcute publice de către PNL S1, iar documentul este din data de 27.07.2022:

„1. Efectuarea unor plăți duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților și art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv.

2. Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deșeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților.

3. Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1.

4. Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanță/asistență și/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

5. Achiziția serviciilor de pază pentru unități de învățământ, unități sanitare și piețe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgența și cu încălcarea principiilor nediscriminării și a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice”.

Cookies