LA MINE-N CARTIER

Curtea de Conturi CONFIRMĂ că a efectuat control la ADP Sector 3.Lucrările de pe Bld. Unirii-ILEGALE

Societatea ADPB SA, la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, a fost în ultimele două luni sub lupa inspectotilor Curții de Conturi. Ultimele investiții controversate ale primarului Robert Negoiță au atras atenția nu doar a cetățeilor nemulțumiți de lucrări, ci și a Curții de Conturi.

Inspectorii Curții de Conturi au luat la verificat toate investițiile făcute de Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 3. Potrivit consilierului PDL Victor Tărtăcuță, inspectorii de la Curtea de Conturi au părăsit instituția din subordinea Primăriei Sector 3 în urmă cu aproximativ două săptămâni. Consilierii din opoziție au afirmat în nenumărate rânduri că unele lucrări sunt ilegale și au votat împotriva acestora în ședințele Consiliului Local Sector 3.

„Noi am tot spus că lucrările au fost făcute ilegal. S-au cheltuit banii publici fără acordul Consiliului Local al Sectorului 3. Am auzit că s-a făcut control la ADP în ultimele două luni, așteptăm raportul Curții de Conturi”, a explicat consilierul local Victor Tărtăcuță, contactat de reporterii B365.ro.

„Raportul de control întocmit în urma verificării efectuate la ADPB S.A. se află în procedură de valorificare prevazută de Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților specifice Curții de Conturi”, a precizat instituția într-un răspuns formulat la solicitarea B365.ro. Întrucât procedura de valorificare a datelor nu este încheiată, în acest moment informațiile din raportul de control nu au un caracter public.

CITEȘTE ȘI: Negoiță amenajează ILEGAL Piața Gloria: fântână arteziană, pergolă și arbuști de 1,7 milioane euro

B365.ro a scis aici despre începerea lucrărilor de pe Bld. Unirii înainte de aprobarea Consiliului Local Sector 3, precum și de faptul că lucrările nu au avut autorizațiile necesare. Însă lucrările de pe Unirii nu sunt singurele realizate de Primărie fără acordul consilierilor și fără atorizațiile necesare, aceste nereguli motivându-se prin delegarea gestiunii către ADPB SA.

Reamintim că Administrația Domeniului Public Sector 3 (ADPB SA), dar și alte două firme contractate de Primăria Sectorului 3 au primit șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 210.000 lei (47.000 euro), pentru lucrările de amenajare de pe Bd. Unirii. Detalii aici.

Potrivit proiectului, votat de Consiliul Local Sector 3, amenajarea Bulevardului Unirii (tronsonul Bld. Mircea Vodă – Magazinul Unirea și tronsonul Bld. Dimitrie Cantemir – strada Nerva Traian) va costa Primăria 8,09 milioane de euro. Proiectul a fost aprobat în ședința extraordinară din 20 octombrie cu 23 voturi pentru, 4 împotrivă (grupul PDL) și o abținere.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button