Curtea de Apel Bucureşti judecă cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august

de:
10 aug. 2020
2 Afișari
Curtea de Apel Bucureşti judecă cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august

Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti judecă, luni, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei din 10 august 2018, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august.

Şedinţa este programată la ora 11.00. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

Cauza a fost amânată în 7 august, când a fost respinsă cererea de abţinere depusă de judecătorul Ruxandra Grecu de a participa în cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, în dosarul nr. 4102/2/2020.

Procurorul-şef al DIICOT a admis, marţi,  plângerile formulate împotriva Ordonanţei din data de 26.06.2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale.

Ordonanţa a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P., urmând ca după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

Cookies